Hellenisztikus korból származó oltárt rejtett egy lakóház

oltár
Az ókori Segestában ásatásokat végző régészek egy hellenisztikus korból származó oltárt fedeztek fel
Vágólapra másolva!
A Szicília Régió Intézményi Portáljának közleménye szerint az ókori Segestában ásatásokat végző régészek egy hellenisztikus korból származó oltárt fedeztek fel. Ahogy arra a szakemberek emlékeztettek, Segesta az elümiaiak egyik legfontosabb városa volt, egy itáliai eredetű nép, amely Szicília szigetén osztozott a föníciaiakkal és a görög telepesekkel. És bár Segesta eredetét homály fedi, az első feljegyzett említés Krisztus előtt 580 körülről származik, amely egy Segesta és Selinus (a mai Selinunte) közötti konfliktusról számol be.
Vágólapra másolva!

Kulturális szempontból Segesta görög hatásokat mutatott, míg a kerámiákon található feliratok azt mutatják, hogy a helyi dialektust görög ábécével írták. A Krisztus előtt az 5. században a város Athénnal szövetkezett, és rávette az athéniakat arra, hogy induljanak harcba egy kudarcba fulladt szicíliai expedícióra a peloponnészoszi háború során, amely egyik oldalán Athén, a másikon Spárta, Szirakúza és Korinthosz állt.

Segesta romjai Szicília északnyugati részén, a Monte Bàrbaro csúcsának közelében találhatók, és egy dór templomból, egy agorából (központi nyilvános tér), egy amfiteátrumból és a városfalak több maradványából állnak.

Az ókori Segestában ásatásokat végző régészek egy hellenisztikus korból származó oltárt fedeztek fel Forrás: Sicilian Region Institutional Portal

A régészek most a Casa del Navarca nevű épület feltárásakor két kőből készült építészeti elemet tártak fel, amelyeket közelebbről megvizsgálva egy hellenisztikus korból származó oltárként azonosítottak. Az oltárt egy lakóházban helyezhették el istentisztelet céljából: az első elemen díszítő díszlécek és

nyakláncgyöngyökre emlékeztető kis oválisok, egy dombormű, virágokkal és gyümölcsökkel teli kosarakkal, valamint egy fémhorog behelyezésére szolgáló faragott nyílás található.

A második elem három oldalán vésett felület látható, ami arra utal, hogy vakolták, a díszítőelemekből azonban nagyon kevés maradt fenn, kivéve egy formázott párkányt.

– mondta Francesco Paolo Scarpinato, a kulturális örökségért felelős regionális tanácsos a HeritageDaily online tudományos portálnak.