Csak most eredtek egy döbbenetes, 1891-es elefánttemetés nyomába

elefánt, elefánttemetés
Egy 1900-as poszter Bostock és Wombwell utazó menazsériájához
Vágólapra másolva!
Nyomozásba fognak a régészek, hogy megtalálják azt a helyet, ahol a legenda szerint eltemettek egy cirkuszi elefántot a nagy-britanniai Gloucestershire megyében több mint 130 évvel ezelőtt.
Vágólapra másolva!

Egy helyi mendemonda szerint a vélhetőleg Nancy névre hallgató elefántot 1891-ben hantolták el Kingswoodban.

Az állat a Bostock és Wombwell társulathoz tartozott, és vándorló állatbemutatójuk fénypontja volt.

A Wessex Archaeology munkatársai geofizikai felmérést végeznek a temetkezési hely beazonosítása érdekében a Whitefield's Tabernacle és a Szentháromság templom területén.

– mondta Tom Richardson, a Wessex Archaeology geofizikusa. – És bár történelmi források nem említik az elefánt halálának okát, a legenda szerint tiszafalevél-mérgezésben halt meg.

Egy 1900-as poszter Bostock és Wombwell utazó menazsériájához Forrás: Colin Waters/Alamy

Alan Bryant, a Kingswood Múzeum kurátora szerint először az 1970-es években hallott a kingswoodi elefánttemetésről, amikor még tejesemberként dolgozott a környéken.

A Bristol Mercury című helyi lap 1891 februárjában arról számolt be, hogy a Bostock társulat abban az évben járt a környéken, és műsorában egy Nancy névre hallgató kilencéves elefánt is szerepelt.

Lorrain Higbee állatrégész végül megjegyezte: ha sikerül megtalálni az elefánt maradványait, sok mindent megtudhatunk majd származásáról, koráról, életmódjáról, valamint a szórakoztatóiparban eltöltött éveinek következményeiről.

(MTI/dpa)