Egy kihalt lepkefaj újra megjelent az Egyesült Királyságban

fekete erezetű fehér lepke
A fekete erezetű fehér lepke hivatalosan kihalt Nagy-Britanniában majdnem egy évszázaddal ezelőtt.
Vágólapra másolva!
A faj, melyet majdnem száz éve kihaltnak nyilvánítottak, hirtelen megjelent vidéken, London szélén. - írja a BBC tudomány magazinja.
Vágólapra másolva!

A feketén erezett fehéreket kis számban látták repülni London délkeleti részének mezőin és sövénykerítésein. A nem szakértők számára könnyen összetéveszthető a közönséges vagy kerti fehér káposztalepkékkel, mely minden nyáron látható Nagy-Britanniában. De semmi közös nincs a Csatornának ezen az oldalán lévő fekete erezetű fehérrel.

Az először brit fajként II. Károly király uralkodása idején kategorizált lepke hivatalosan 1925-ben lett kihalt Nagy-Britanniában. Ebben a hónapban rejtélyesen megjelentek kedvenc élőhelyük közt: galagonyafák és kökényfák közt London szélén,

ahol Francis Gardener, a BBC munkatársa és más természettudósok látták őket röpdösni a sövénykerítések közt. Ahogy nevük sugallja, közepes méretű fehér lepkék jellegzetes fekete erezet mintázattal szárnyaikon.

A fekete erezetű fehér lepke hivatalosan kihalt Nagy-Britanniában majdnem egy évszázaddal ezelőtt. Forrás: https://www.bbc.com/news/uk-65804939

A Pillangóvédelem (Butterfly Conservation) jótékonysági szervezet, amely figyeli a pillangók számát Nagy-Britanniában, azt mondta a BBC-nek, hogy a rovarok el lettek engedve, de nem tudják ki tette és miért. Hozzátették, hogy bár nagyszerű látni őket, valószínűleg nem jelenti egy kihalt faj spontán visszatérését.

(Forrás: BBC News: https://www.bbc.com/)