Befogták Indiában a többeket agyontaposó elefántot

ázsiai elefánt
Indiában él az ázsiai elefántok legnagyobb populációja. Vietnamban már csak alig száz elefánt él a vadonban
Vágólapra másolva!
Nagyszabású akció keretében befogták Indiában azt az elefántot, amely legalább hat embert ölt meg élelemkeresés közben - jelentette vasárnap az Indian Express című helyi lap.
Vágólapra másolva!

Számos üzletet felforgatott a „rizselefánt"

A vadon élő állat elfogására indított szombati akcióban az erdészeti hatóság mintegy 150 munkatársa vett részt a déli Kerala államban. Továbbá négy, más elefántok elfogására kiképzett elefánt segítségére volt szükség, hogy az elbódított állatot teherautóra tudják rakni.

Ázsiai elefántok (Elephans maximus) Forrás: https://elephantconservation.org/portfolio-items/review-of-measures-and-initiatives-to-address-illegal-trade-in-live-asian-elephants-elephas-maximus-in-asian-range-states/

A helyi lakosok által "rizselefántnak" nevezett mintegy 30 éves állat arról vált ismertté, hogy üzleteket forgatott fel rizs és gabona után kutatva.

Már több sikertelen próbálkozás volt a befogására,

2017-ben például altatólövedékkel meglőtték, de el tudott menekülni. A múlt hónapban a hatóságok csapdát akartak állítani neki egy rizselosztó központban, de ezt egy bíróság végül megakadályozta.

Nyomkövetővel is felszerelik a befogott állatot

A befogott állatot vadrezervátumba akarják vinni, ahol nyomkövetővel is ellátják majd.

Indiában él az ázsiai elefántok legnagyobb populációja Forrás: Flickr / uniunitwins

Hatósági adatok szerint az ázsiai elefántok több mint 60 százaléka Indiában él, 2017-ben csaknem 30 ezer volt a számuk. Természetvédők szerint a halálos incidensek elszaporodása az emberi települések terjeszkedésének tudható be.

(Forrás: MTI/APA/AFP)