Kihaltnak vélt oroszlánt láttak a csádi nemzeti parkban

oroszlán
A természetvédők a nőstény oroszlánt nagyon egészséges felnőttként írják le.
Vágólapra másolva!
Egy oroszlánt láttak a Chad Sena Oura Nemzeti Parkban, ahol a nagymacskákat 2004 óta nem látták és kihaltnak vélték, mostanáig.- írja a BBC tudomány magazinja.
Vágólapra másolva!

Egy nőstény oroszlánról készült fotót hozott nyilvánosságra a csádi kormány és a new yorki székhelyű Vadvédelmi Társaság (Wildlife Conservation Society) természetvédő csapata.

Luke Hunter, a Vadvédelmi Társaság Nagy Macska Program ügyvezető igazgatója elmondta a BBC-nek, hogy fotó egy kiváló, nagyon egészséges felnőtt, 5 év körüli nőstény oroszlánt mutat. És biztos benne, hogy nincs egyedül.

A képet, melyet egy távoli kamera készített a védett területen februárban, csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Hunter azt mondja, ez nagyon bíztató, mert a kiváló nőstények az alapjai az oroszlán populációknak és nem nagy vándorlók: olyan területen laknak, ahol van préda és biztonságosan nevelhetik a kölyköket. Jelenléte kezdeti jele az oroszlánok talpra állásának egy szomszédos kameruni nemzeti parkban.

2004-ben a Természetvédelmi Világszövetség arra a következtetésre jutott hogy az oroszlánok kihaltak Sena Oura-ban.

A természetvédők a nőstény oroszlánt nagyon egészséges felnőttként írják le. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-africa-65342010

A Vadvédelmi Társaság azt mondja, hogy a régióban egy könyörtelen, szervezett orvvadászat zajlott mint egy évtizede, de azóta a kameruni és csádi kormány nagyon erős természetvédelmi kötelezettség vállalásaiból adódóan javult a helyzet. Ettől javult a nemzeti parkok és vadon élő populációk védelme és most kezdenek felépülni.

Dr. Hunter: azt mondja, körülbelül. 22.000-24.000 oroszlán maradt a vadonban, amely nagy többsége Kelet-Afrikában és Dél-Afrikában őshonos déli oroszlán alfajhoz tartozik. Kevesebb, mint 1000 északi oroszlán van Nyugat-Afrikában és Közép-Afrikában és ők nagyon veszélyeztetettek és értékesek.

(Forrás: BBC News: https://www.bbc.com/)