Tudja-e, hol avatták fel Európa legnagyobb madárházát?

madárpark
Az új létesítmény Európa legnagyobb madárháza
Vágólapra másolva!
Felavatta Nagy Dél-amerikai Madárházát szombaton a közép-franciaországi Saint-Aignanban a Beauval Állatpark, amely szerint az új létesítmény Európa legnagyobb madárháza.
Vágólapra másolva!

A 36 méter magas, 1,6 hektáron elterülő madárház több mint ötszáz szárnyasnak és mintegy harminc emlősnek ad otthont.

– mondta Rodolphe Delord, az állatpark igazgatója. – Az új látványossághoz 14 millió eurós (5,2 milliárd forint) beruházásra volt szükség.

Az új létesítmény Európa legnagyobb madárháza Forrás: Beauval Zoo Park

A madárházban hat méter magasan elhelyezett gyalogos- és függőhidakon lehet közlekedni, a terület egy részén tavak és mocsarak vannak.

A megálmodói azt szerették volna, hogy a látogatók a levegőben közlekedjenek, a madarak alattuk és fölöttük röpködjenek.

A madárházban összesen 33 dél-amerikai madárfaj él, közöttük chilei fütyülőrécék, kéktorkú guánok, kis sárgafejű keselyűk, íbiszek, kubai rózsaszín flamingók és vöröslábú kígyászdarvak.

Az emlősök között sörényes hangyászok és ormányos medvék, valamint háromféle majom: vörös bőgőmajom, kolumbiai pókmajom és fehérarcú sátánmajom.

Valamennyi állat fogságban született, Beauvalban vagy más állatkertekben, közölte az állatpark.
Az igazgató szerint Beauvalnak, ahol öt, Kínából kölcsönkapott óriáspanda is él, 2022-ben több mint kétmillió látogatója volt.

(MTI/AFP)