Több mint 160 nyulat mentettek ki egy garázsból

nyúl, húsvét
Az állatjótékonysági szervezetek szerint egyre nő az otthonra szoruló nyulak száma
Vágólapra másolva!
Az angliai Great Eastonban élő tulajdonosok mindössze négy nyúllal kezdtek, de hagyták az állatokat kontroll nélkül szaporodni. Az állatvédő szervezetek, köztük az RSCPA úgy véli, hogy a túlzott szaporulat és az egyre magasabb megélhetési költségek miatt egyre több nyúl kerülhet utcára. Azt tanácsolják, hogy inkább fogadjunk örökbe, minthogy tenyésztőktől vagy állatkereskedésekből vásároljunk. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a tulajdonsok ivartalaníttassák az állatokat, hogy ne tudjanak szaporodni.
Vágólapra másolva!

Az RSPCA egymásra rakott kis ketrecekben talált rá a több mint 160 nyúlra a garázsban.

– mondta Richard Durant, az RSPCA felügyelője a BBC online portájának, aki segített a nyulak megmentésében. – A tulajdonosok elmondták, hogy megpróbálták szétválasztani őket, de nem voltak elég gyorsak, és a nyulak újra és újra elszaporodtak; elmondták, hogy a helyzet teljesen kicsúszott a kezükből.

Az állatjótékonysági szervezetek szerint egyre nő az otthonra szoruló nyulak száma Forrás: BRINSLEY ANIMAL RESCUE

Az RSPCA-t egy állatgondozó riasztotta, amikor szeptemberben egy elpusztult nyúlra bukkant a ház közelében. És bár az itt talált állatok többsége egészséges volt, ám a túlzsúfolt környezetük „egyértelműen nem volt megfelelő".

A garázsban mindent elnyomott a szag és a nyulakat egyszerű ketrecekben tartva halmozták egymásra – némelyikben hat egyed lapult.

Az RSPCA szerint a nyulak száma körülbelül 150-re csökkent, mivel néhányuknak egészségügyi problémái voltak, és többeket elaltattak.

A nottinghamshire-i Brinsley Animal Rescue jótékonysági szervezet elárulta, hogy őket is elárasztották az otthon nélküli nyulak, és hogy ez a helyzet a megélhetési válság miatt még rosszabb lett.

A szervezet 2023 első három hónapjában 222 nyulat utasított el, mivel nem volt elég hely és pénz a gondozásukra.

Az RSPCA kis ketrecekben találta meg a nyulakat, egymásra halmozva Forrás: RSPCA

– mutatott rá Jon Beresford, a szervezet vezetője. – Az emberek azt hiszik, hogy könnyen gondozható házi kedvencek, és be lehet őket zárni egy ketrecbe, de nem.

Hozzátette: ma már a nyulak a leginkább bántalmazott és elhanyagolt állatok.