Egy olyan madarat fedeztek fel Madagaszkáron, ami félő volt, hogy kihalt

Crossleyia tenebrosa
A Crossleyia tenebrosa Madagaszkáron őshonos énekesmadár. A fajt 24 éve nem látták, félő volt, hogy kihalt. Most hármat észleltek a tudósok a Madagaszkár északkeleti részén lévő esőerdőben. esőerdőben.
Vágólapra másolva!
A Madagaszkáron őshonos Crossleyia tenebrosa egy énekesmadár, jellegzetes sárga torokkal. Hármat észleltek a sziget észak-keleti részén egy esőerdőben, de egy nem várt lelőhelyen. - írja a BBC tusomány magazinja.
Vágólapra másolva!

A talajlakó madarak sűrű növényzetben voltak egy sziklás folyó közelében - talán egy jó helyszín hogy hernyókat és rovarokat találjanak.

"Ha a Crossleyia tenebrosa mindig a folyóközeli területeket részesíti előnyben, segíthet megmagyarázni, miért kerülte el a figyelmet a faj olyan hosszú ideig." - mondja John Mittermeier az American Bird Conservancy ornitológusa, akinek sikerült lefotóznia a ritka madarat.

A Crossleyia tenebrosar észlelése egy kicsit több mint egy évvel azután történt, hogy az 10 legkeresettebb madárnak nevezték az Elveszett Madarak Keresésének Listáján

('Search for Lost Birds") - mely az Amerikai Madár Felügyelőség (American Bird Conservancy) és a BirdLife International (nemzetközi természetvédelmi szövetség, mely a madarak és élőhelyük védelmével foglalkozik) együttműködése, a Cornell Lab of Ornithology (a Cornell Egyetem természetvédelemmel és annak oktatásával foglalkozó szervezete) és annak eBird platformjától származó adatokkal támogatva.

A Crossleyia tenebrosa Madagaszkáron őshonos énekesmadár. A fajt 24 éve nem látták, félő volt, hogy kihalt. Most hármat észleltek a tudósok a Madagaszkár északkeleti részén lévő esőerdőben. esőerdőben. Forrás: https://www.bbc.com/news/world-africa-64822787

Bár a Crossleyia tenebrosa esőerdő otthona hivatalosan védett, a madármegfyigyelő expedíció azt találta, hogy az erdő jó részét vanillia gyártó farmokká alakították , megkurtítva a madár természetes élőhelyét.

(Forrás: BBC Science: https://www.bbc.com/)