Szeretettel ölel az Állatkert! - vidó

Fővárosi Növény- és Állatkert
Fővárosi Növény- és Állatkert
Vágólapra másolva!
A közelgő Valentin-nap a szerelemről és a szeretetről szól: az állatok szeretetéről is! Így jó alkalom arra, hogy gondozóink „szíves" finomságokkal kedveskedjenek Állatkertünk lakóinak. Az Állatkertben már napok óta tart az ünneplés.
Vágólapra másolva!

Az állatoknak persze nem való a szív alakú praliné, de a gondozók tele vannak kreativitással, ha védenceikről van szó. A legtöbb állat valamilyen szív alakú finomságot kapott, a perzsa leopárdok az alkalomhoz illő dobozba csomagolt ínyencséget, a fakókeselyűk pedig valódi szívet, éspedig marhaszívet, nekik ugyanis az való. Persze az Állatkert nemcsak az állatokra, hanem a látogatókra is gondolt, február 11-től 14-ig, azaz szombattól keddig páros kedvezmény várja a látogatókat, éspedig nemcsak a szerelmespárokat, hanem a testvéreket, rokonokat, barátokat is. Akik a főbejáratnál érkezéskor megölelik egymást, ketten egy jegy áráért látogathatják meg az Állatkertet. A lényeg, hogy ha összetartozásukat a kapun való belépéskor kifejezik azzal, hogy megölelik egymást, ketten egy jegy áráért kereshetik fel Állatkertünket. A kerten belül további páros kedvezményeket kínálunk több vendéglátóhelyen, illetve a patinás Schäftner-körhintánál, amely mind a négy napon üzemel.

Fővárosi Növény- és Állatkert Forrás: https://zoobudapest.com/orizzuk-ertekeinket/kepzomuveszeti-alkotasok

Az alábbi videón az álaltkerti Valentin-nap látható. A kisfilm végén látható dolmányos hangyász új faj Állatkertünkben, utoljára nyolc évtizede mutattunk be ilyen, tamandua néven is ismert állatokat. A hangyászpár, Moana és Ricardo összeszoktatását a múlt héten kezdtük meg, és bízunk abban, hogy kibontakozóban lévő szerelmi történetük nyomán a jövőben majd utódaik is lesznek.

(Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert: https://zoobudapest.com/)