A robotsebészet elterjedésével kevesebb lett a műtéti szövődmény

robotsebészet
A robotsebészet elterjedésével kevesebb a műtéti szövődmény, lerövidül a lábadozási időszak és csökken a kórházban töltött napok száma
Vágólapra másolva!
Dr. Papp András, a Pécsi Tudományegyetem Robotsebészeti Munkacsoport vezetőjének robotsebészetről szóló előadásával indul a Pluszosok Egyeteme új évada, tájékoztatta szerkesztőségünket a PTE.  
Vágólapra másolva!

Ahogy arra a szakemberek rámutattak, a robotsebészet elterjedésével kevesebb a műtéti szövődmény, lerövidül a lábadozási időszak és csökken a kórházban töltött napok száma. A sebész, gasztroenterológus, egyetemi docens a Pluszosok Egyetemében bemutatja, hogyan jutott el idáig a robotsebészet, és mire számíthatnak a betegek, ha robot „keze" alá kerülnek.

A robotsebészet elterjedésével kevesebb a műtéti szövődmény, lerövidül a lábadozási időszak és csökken a kórházban töltött napok száma Forrás: PTE/Csortos Szabolcs

– hangsúlyozta közleményében az egyetem. – Szó lesz az elhízásról, mint járványról, a kóros és természetes autoimmunitásról, és terítékre kerülnek a koraszülöttség társadalmi és orvosi vonatkozásai is.

Hozzátették: pénzügyi szakember nyújt segítséget abban, hogy a kialakult inflációs és energiaár-helyzetben milyen okos megoldásokkal lehet egy háztartás gazdálkodását javítani. Ebben a szemeszterben a villamosenergia-ellátás lehetőségeiről és a nukleáris villamosenergia-termelés szerepéről is szó esik majd. Természetesen a művészet is helyet kap a sorozatban, így a nézők megismerhetik Pécs vizuális művészeit.

A robotsebészettel kapcsolatos előadást február 20-án láthatják a nézők a Pécsi Tudományegyetem YouTube csatornáján.