Megvan az idei alaszkai kövérmedveverseny győztese - videó

kövér medve, Alaszka, verseny
Vágólapra másolva!
A 747 elnevezésű óriási barnamedve lett az idei alaszkai medveverseny győztese, mert a megfigyelt példányok közül ő szedte magára a legtöbb súlyt.
Vágólapra másolva!

Az alaszkai Katmai Nemzeti és Természetvédelmi Parkban évente rendezik meg a Kövér Medve Hete elnevezésű medveversenyt. Az idei győztes, egy hím medve, a Boeing 747 személyszállító repülőről kapta a nevét roppant méretei miatt.

A park becslése szerint a medve súlya 636 kilogramm.

A győzelemért 12 barnamedve versenyzett, 747 két éve már nyert egyszer. A legnagyobb vetélytársa az először versenyző, 901 nevű nőstény volt.

A verseny győzteséről döntő szavazásban több százezren vettek részt a világ minden tájáról. Az online érdeklődők és medverajongók webkamerákon figyelhették a medvéket, és megnézhették a képeket, amelyek a súlytöbblet felszedése előtt és után készültek.

Találóan egy Boeing 747-esről nevezték el Forrás: Twitter

Tavaszra a medvék erősen lefogynak, és attól kezdve őszig gyűjtik a testzsírtartalékot a téli álomhoz.
Az első medveversenyt 2014-ben tartották. A szavazást, ami akkor még egyetlen napig tartott, azóta hétnapossá bővítették. Tavaly az Otis nevű hím győzött, amely a 2014-es versenyt is megnyerte.

A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy

itt élnek a legsűrűbben a barnamedvék.

Évente megrendezett eseményük, a Kövér Medve Hete vidáman és ötletesen ismerteti meg az emberekkel a távolból a sarkvidéki területen élő több mint 2000 barnamedve élőhelyét és az őket körülvevő ökoszisztémát.