Megtalálták a síró baba megnyugtatásának leghatékonyabb módszerét

SZTE
A világviszonylatban egyedülálló magyar innovatív műtéti módszer csecsemőkön is lehetővé teszi a biztonságos beavatkozást ( a kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Amint azt minden csalódott szülő tudja, nincs varázsmódszer egy síró baba megnyugtatására, nemhogy elaltatására. Egy új tanulmány azonban rávilágított egy egyszerű módszerre, amely hatékonyabb lehet, mint mások.
Vágólapra másolva!

A Current Biology tudományos folyóiratban publikált kutatás szerint ha meg akarunk nyugtatni egy síró csecsemőt, akkor valószínűleg az a legrosszabb megoldás, ha a karjainkba vesszük és leülünk vele. Ez a kutatók szerint gyakran megemelheti a baba pulzusszámát, így még nyűgösebbé teheti.

A szakemberek úgy vélik a szülők jobban járnak, ha a karjukban viszik sétálni síró babájukat.

Ez a stratégia ugyanis gyakran csökkenti a baba pulzusszámát és neki segít elaludni. Ahogy arra rámutattak, mindössze 5 percnyi sétát követően a vizsgálatban részt vevő nők közel felének sikerült elaltatnia gyermekét.

Végre megtalálhatták a síró baba megnyugtatásának legjobb módszerét? Forrás: Pinterest

– magyarázták a kutatók a tanulmányban, amit a ScienceAlert online tudományos portál idéz.

Aztán jön a következő kihívás: az alvó gyereket ágyba juttatni, ami különösen dühítő lehet. A csecsemő ugyanis gyakran abban a percben ébred fel, amikor a fejét hátradönti, és ezzel semmissé teszi az addigi „kemény munkát".

A vizsgálat során azok a résztvevőknek sikerült a legjobb hatékonysággal elaltatni a gyermekükeket, akik még 5 percig ültek alvó gyermekükkel a séta után.

Még egy finom érintés vagy egy ajtó becsukása sem felébresztette fel a babákat.

– javasolják a szerzők. – Az ötperces gyaloglásnak sík és tiszta terepen és egyenletes tempóban kell történnie, lehetőleg hirtelen megállások vagy fordulások nélkül.

Hozzátették: nyilvánvaló, hogy minden baba más, de általában úgy tűnik, van valami az egyenletes járásban, ami megnyugtatja a gyerekeket.