Rohamtempóban fogy és öregszik Japán lakossága

séta
A dél-korei kutatók szerint a rendszeres testmozgás jelentősen javítja az idős emberek életesélyeit
Vágólapra másolva!
Tavaly 726 ezerrel 125,9 millióra csökkent Japán lakossága, ilyen mértékű fogyásra nem volt példa az összehasonlítható adatok rendelkezésre állása óta.
Vágólapra másolva!

A múlt évben a Japánban élő japánok száma 619 ezerrel 123,2 millióra esett, a külföldieké 107 ezerrel 2,7 millióra, ez utóbbiaké a pandémia miatt - közölte kedden a japán belügyminisztérium.

Az elhalálozottak száma 2021-ben 1,4 millióval rekordot döntött, a halálozást minden korábbinál kevesebb, 810 ezer születés ellensúlyozta.

A világ harmadik legnagyobb gazdaságát működtető Japán lakossága 13 éve egyhuzamban fogyatkozik. Az alacsony népszaporulat és a bevándorlók nagyon alacsony száma miatt a szigetország lakossága minden más ipari országénál jobban öregszik - írja a dpa.

Forrás: Pixabay

A 65 éves vagy annál idősebb lakosok aránya 0,27 százalékponttal tovább emelkedett tavaly, és elérte a rekordnak számító 29 százalékot. Az aktív korúak aránya 0,1 százalékponttal 58,99 százalékos mélypontra süllyedt.

A német hírügynökség szerint egész földsávok ürülnek ki, házak milliói állnak üresen és omladoznak, iskolákat zárnak be.

(MTI/dpa/Kyodo)