Bűnös az írónő, aki férjgyilkosságról írt esszét, később végzett házastársával

ítélet bíróság illusztráció
ítélet bíróság illusztráció
Vágólapra másolva!
Bűnösnek találtak férje megölésében az Egyesült Államokban egy írónőt, aki egyebek közt Hogyan öljük meg a férjünket? címmel publikált esszét.
Vágólapra másolva!

A szentimentális romantikus novelláiról ismert Nancy Crampton Brophy-t nyolc órán át tartó tanácskozás végkifejleteként mondta ki bűnösnek szerdán egy Oregon állambeli esküdtszék férje, Daniel Brophy meggyilkolásában.

A megvádolt nő a tárgyalásán:

Az ügyészség szerint a 71 éves írónőnek anyagi gondjai voltak, ezért 2018 júniusában egy főzőiskolában

két, szívre leadott lövéssel leterítette az ott szakácsként dolgozó férjét,

hogy hozzájusson több százezer dolláros életbiztosításához. A 63 éves férfit tanítványai találták meg az egyik osztályterem padlóján.

A bűnösnek talált nő egykori férjével egy korábbi felvételen:

Az özvegy tagad, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt, amikor a térfigyelő kamerák a tetthely környékén lefilmezték, az eltűnt pisztolyt, amely a rendőrség szerint a gyilkos fegyver, csak "kelléknek" vásárolt az íráshoz. Verziója szerint valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablásban.

A 2011-ben megjelent, Hogyan öljük meg a férjünket? tanulmány szerzője 2018 szeptember óta van letartóztatásban, büntetéséről később dönt a bíróság.

Az elhíresült esszé arról szól, hogy egy feleség miként teheti el láb alól a férjét anélkül, hogy meggyűlne a baja az igazságszolgáltatással. A végkövetkeztetés szerint "a legfontosabb, amit egy gyilkosságról tudni kell, hogy mindenki képes rá, aki nagyon akarja".