Űrlényre emlékeztető horrorisztikus tetemet mosott partra az óceán - videó

tetem
Sokkoló látványt nyújt a furcsa tetem
Vágólapra másolva!
Furcsa, felkavaró kinézetű tetemre bukkant egy ausztrál fiatalember a szokásos reggeli tengerparti sétája során. Az emberi kézhez hasonló mancsokkal és hosszú farokkal rendelkező csupasz, szőrtelen tetem eredetét szakértők vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Sokkoló, horrorisztikus látványt tárul a fövenyen sétáló férfi szeme elé

Az ausztrál Alex Tan március 29-én a szokása szerinti kora reggeli sétára indult a délkelet ausztráliai Queensland tartomány egyik városkörnyéki régiójához tartozó Sunshine Coast homokos fövenyén. A kellemesnek indult tengerparti séta közben Alex Tan egy szokatlan testre figyelt fel, amit a hullámok sodortak ki a homokos partra.

A Queensland tartományban fekvő Sunshine Coast homokos fövenye Forrás: Alex Tan

Amikor kíváncsiságból közelebb lépett a furcsa testhez, a döbbenettől csaknem földbe gyökerezett a lába. Alex Tan azt mondta, hogy még soha nem látott ehhez a bizarr, szőrtelen, petyhüdt testű, hosszú, patkányszerű farokkal és karmokkal rendelkező lényhez hasonlót, majd félig viccesen hozzátette, hogy a furcsa lény „biztos, földönkívüli".

Sokkoló látványt nyújt a furcsa tetem Forrás: Alex Tan

Alex a hátborzongató leletéről egy rövid videót is megosztott az Instagramon, ami lentebb tekinthető meg.

„Valami furcsa dologba botlottam. Ez olyan, mint amikor az emberek azt állítják, hogy földönkívülieket találtak"- kommentálta a különös leletet. Ami különösen döbbenetes, hogy a tetem fejéről hiányzik a hús, míg a test többi része hiánytalan.

Valószínűleg egy vízbe fulladt erszényes lehet a „földönkívüli"

Alex Tan felkérte az Instagram követőit, hogy találgassanak, vajon milyen állat lehetett eredetileg a lény, mert „őszintén szeretné kitalálni", hogy mire bukkant rá.

Alex Tan, a furcsa tetem felfedezője Forrás: Instagram/Alex Tan

Egyes követői arra tippeltek, hogy a titokzatosnak látszó lény egy vízbe fulladt kenguru vagy wallaby lehetett, mások pedig felkérték az ausztrál legenda, Steve Irwin lányát, az ismert természetvédőt és zoológust egy szakértői vélemény elkészítésére. A huzamosabb ideig a tengerben hányódó szárazföldi állatok testének a bomlás, a sós víz és az óceáni dögevők gyakran furcsa, túlvilági megjelenést kölcsönözhetnek, ami miatt nehéz azonosítani őket, mert ezek a hatások a felismerhetetlenségig eltorzíthatják a tetemeket.

A tengerbe sodródott szárazföldi állatok tetemei gyakran a felismerhetetlenségig eltorzulnak. Valószínű egy kenguruféle lehet Alex Tan lelete Forrás: Alex Tan

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a furcsa lény egy, az erszényesek közé tartozó kenguruféle lehet, amelynek a hullája valószínűleg a szárazföldről sodródhatott be a tengerbe.