Két brit egyetem mesterséges intelligenciát használ az ipari emissziók gigatonnákkal való csökkentésére

klímaváltozás, üvegházgázok
Nullára kell csökkenteni az üvegházgázok kibocsátását.
Vágólapra másolva!
A Londoni Egyetem és a Cambridge-i Egyetem világelső fenntarthatósági kutatását olyan technológia létrehozására használták fel, amely csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást a globális cement iparban és más energiaigényes kereskedelmekben.
Vágólapra másolva!

A világ egzisztenciális fenyegetéssel néz szembe az elszabadult klímaváltozás és az olyan iparágak miatt, amikre modern társadalmaink épülnek, mint például a cement, acél, vegyszerek, üveg, papír és kerámia ipar felelősek az összes üvegházgáz kibocsátások több mint ötödéért.

Ezek az energiaigényes iparágak az alacsony árrések tökéletes viharával, a növekvő szén árakkal és a széntelenítés nyomásával szembesülnek De a javasolt megoldások, mint például a zöld hidrogén, és a szén befogás túl költségesek és távol vannak a fejlettségtől. Nem várhatunk: a világnak olyan megoldásra van szüksége, ami ma működik, nem évek, vagy évtizedek múlva.

A Delta Zero szoftver, mely a cement iparral kezdte, aztán kiterjesztette más iparágakra is a működését, képessé teszi az energiaigényes iparágakat, hogy emisszióikat és kiadásaikat egyidejűleg csökkentse.

Ezek a nehezen csökkenthető iparok, amelyek a cementet és az acélt is magukba foglalják, jelenleg a globális emissziók több, mint 20 %-áért felelősek.

Nullára kell csökkenteni az üvegházgázok kibocsátását. Forrás: WWF

Az új technológia azonban mentőkötelet nyújthat azon vállalatoknak, amik egzisztenciális fenyegetéssel néznek szembe, ha szén-dioxid kibocsátásukat 20 %-kal csökkentik a jelenlegi energiakrízisben. A Carbon Re felhőalapú platformja, a Delta Zero pénzügyileg is előnyös lehet az iparágak számára, egyetlen cementgyár 2.3-5.9 millió dolláros megtakarításával - ami másként elérhetetlen lenne. Az ügyfelekre gyakorolt hatások azonnaliak lennének és nem volna lényeges tőkeberuházás. Ez a mesterséges intelligencia egyik területének, a mély megerősítéses tanulásnak köszönhetően lehetséges, amely a leginkább megfelelő a komplex döntéshozatal kezelésére. A Carbon Re az ügyfelek gyártási adatainak analizálásával képes emisszió csökkentő módokat ajánlani, az anyagok gyártási folyamata alatt, mint például a cement, acél és üveg, a gyártási környezet modellezésével, valamint a lehető legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás és üzemanyag-felhasználás optimális folyamatának meghatározásával.

Ez a specializált mesterséges intelligencia alkalmazása képessé fogja tenni a Carbon Re-t, hogy klienseinek azonnali megoldást kínáljon az energia fogyasztás, a kiadások és a szén kibocsátás csökkentésére.

(Forrás: University College London, Carbon Revolution)