Tűzijáték-veszély - Óvjuk állatainkat!

petárda
A szilveszteri petárdázás súlyos stresszhatással jár a házi kedvencek számára
Vágólapra másolva!
Mivel minden évben rengeteg kutya és cica szalad világgá a tűzijátéktól megriadva, a NOÉ Állatotthon Alapítvány felhívja a gazdik figyelmét, hogy augusztus 20-án fokozottan vigyázzanak kedvencükre!
Vágólapra másolva!


Mivel minden évben rengeteg kutya és cica szalad világgá a tűzijátéktól megriadva, a NOÉ Állatotthon Alapítvány felhívja a gazdik figyelmét, hogy augusztus 20-án fokozottan vigyázzanak kedvencükre!

A macskákat lehetőleg zárják biztonságos helyre, a kutyákat pedig egész nap csak pórázon sétáltassák. Minden állaton legyen nyakörv és biléta a gazdi adataival, elérhetőségével. Ez a kertben bezárva tartott állatokra is vonatkozik, hiszen ijedtükben ők is kiszökhetnek, kiáshatják magukat, stb. (Az állatokat érő stressz enyhítésére nyugtató hatású készítmények előre felírathatók, kiválthatók. Érdeklődjön állatorvosánál!)

Az elveszett kutyusok gazdáinak javasolják, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Állategészségügyi Szolgálat Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A.), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, menhelyeken illetve saját környékükön plakátozzák ki az elveszett kedvencet!

Aki pedig kutyát talált, javasoljuk, ellenőriztesse le a legközelebbi állatorvosi rendelőben, a kötelező MICROCHIP-et, melynek segítségével a gazdi könnye(bbe)n előkeríthető.

Forrás: http://solymaronline.hu/2016/12/28/sokkos-panikot-okozhatnak-a-petardak-az-allatoknak/

A Med. Vet. Állatorvosi Rendelő tanácsai tűzijáták idejére:

- Nyakörvükre tegyünk bilétát elérhetőségünkkel, mikrochipen naprakész adataink legyenek.

- Ha erős szorongása van kedvencünknek a tűzijátéktól, időben gondoskodjunk nyugtató készítményről, aminek kiválasztásában állatorvos segíthet.

- Fárasszuk le előre, tűzijáték közben tereljük el a figyelmét játékkal. A nyugtalanság és a lakásban piszkítás a stressz jelei, ezekért ne büntessük.

- Tartsuk állátainkat bent a házban.

- Előre rendezzünk be nekik sötét, csendes, párnázott búvóhelyet.

- Csukjuk be az ablakokat és húzzuk be a függönyöket, hogy kevésbé szűrődjön be a kinti zaj.

- Használjunk háttérzajt, ami lehet zene, tévé vagy rádió.

Forrás: http://zoozoo.hu/sokkhatast-okozhat-az-allatoknal-a-tuzijatek/

Esztergonban sem tartanak tűzijátékot, így védik az állatokat és a környezetet

Kedves Esztergomiak! Esztergomban nemzeti ünnepünket idén sem tűzijátékkal, hanem három estén át tartó fényfestéssel ünnepeljük augusztus 19. és 21. között. A tűzijátékozás káros hatásairól már számtalan tanulmány született. A fény és hanghatások sokkos állapotot okozhatnak házi kedvenceinknek és a vadon élő állatoknak. Vigyázzunk környezetünkre és az állatvilágra! Forrás: https://www.facebook.com/hernadiadam.esztergom/photos/a.2258518247530978/4198520206864096/

Hernádi Ádám Esztergom város polgármestere közösségi oldalán hívja fel a figyelmet az állatok és a környezet védelmére. A városban nem rendeznek tűzijátékot annak káros hatásai, miatt, az állatok sokkos állapotba kerülnek a petárdázástól. Esztergomban fényfestéssel ünnepelnek.

(Forrás: Noé Állatotthon Alapítvány, Med. Vet. Állatorvosi Rendelő)