Az emberiség nincs egyedül a világegyetemben, mondta a NASA vezetője

Bill Nelson korábbi űrhajós, jelenleg a NASA igazgatója
Vágólapra másolva!
"Úgy gondolom, az emberiség nincs egyedül a világegyetemben" - nyilatkozta a NASA igazgatója, Bill Nelson, miután megtekintette a Pentagon ufójelentését.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma közzétette azt a jelentést, amelynek elkészítésére még a 2019-ben hatályba lépett Intelligence Authorization Act alapján az amerikai törvényhozás kötelezte a Pentagont.

A jelentés kerüli az ufó kifejezés használatát (helyette inkább az azonosítatlan légköri jelenség, azaz UAP rövidítést használja), de elismeri, hogy több mint 140 „azonosítatlan légköri eseményt" észleltek a légierő és a haditengerészet hivatásosai az elmúlt másfél évtizedben, amelyekre egyelőre nincsen elfogadható magyarázat.

A jelentést - annak továbbra is titkosított részeivel együtt - elolvasta a NASA igazgatója, Bill Nelson is.

- idézte Nelsont a Fox News amerikai hírportál.

Bill Nelson korábbi űrhajós, jelenleg a NASA igazgatója Forrás: Getty Images via AFP/Jeff J Mitchell

Az igazgató szerint a leírtak alapján nincs magyarázat arra, amit a haditengerészet pilótái láttak, csak annyi biztos, hogy a radarok észlelték a felfoghatatlanul gyorsan mozgó, bizarr helyváltoztatásokra is képes objektumokat.

Nelson arra utasította a NASA kutatóit, hogy a tudomány kritériumait szem előtt tartva vizsgálják a jelenségeket, majd az eredményekről készítsenek újabb jelentést.

A cél, hogy kiderítsék, más országok kémeszközeit észlelték-e a pilóták, vagy valóban földönkívüli civilizáció technológiájára akadtak.

A NASA egyébként a SETI-program keretében maga is aktívan keresi az esetleges idegen civilizációk jeleit, de idáig még nem sikerült értékelhető eredményeket felmutatni.