Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A világ legjobbjai közé kerültek be a hazai tudományegyetemek

PTE, rangsor
A Pécsi Tudományegyetem a klinikai orvostudomány, valamint a közegészségügy területén ért el kimagasló eredményeket
Vágólapra másolva!
Kedd este hozta nyilvánosságra legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit összevető listára ezúttal is felkerült a Szegedi Tudományegyetem (551-561. kategória), a Debreceni Egyetem (591-600. kategória), az ELTE (651-700. kategória), a Pécsi Tudományegyetem a (651-700. kategória), a Budapesti Műszaki Egyetem (801-1000. kategória), a Corvinus  Egyetem és a Szent István Egyetem (801-1000 kategória), valamint a Miskolci Egyetem (1001-1200. kategória). 
Vágólapra másolva!

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) ezzel megőrizte a tavalyi és tavalyelőtti pozícióját, ráadásul a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ legjobb 200 egyeteme közé sorolják Magyarország első egyetemét, tájékoztatta szerkesztőségünket a Pécsi Tudományegyetem.

A Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei 2004 óta állítják össze évente a világ egyetemi rangsorát, hat szempont alapján.

Az akadémiai szféra megítélése, a munkáltatók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, az oktató-hallgató arány, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján alakul ki a végső helyezés.

Közel ezerhétszáz egyetem adatait hasonlították össze, több tízmillió dokumentum és 96 millió idézet alapján.

Az 1673 intézményből végül a legjobb ezerháromszázat rangsorolták.

A Pécsi Tudományegyetem a klinikai orvostudomány, valamint a közegészségügy területén ért el kimagasló eredményeket Forrás: PTE/Csortos Szabolcs

– mondta Miseta Attila, a PTE rektora a legfrissebb nemzetközi rangsor kapcsán. – A hivatkozásaink száma jó ütemben növekedett, a külföldi hallgatók aránya alapján pedig a tavalyihoz hasonlóan idén is bekerültünk a világ top200 egyeteme közé, amire büszkék lehetünk.

Az egyetem tájékoztatása szerint az egyik leginkább elfogadott nemzetközi rangsor alapítása alapján történelminek titulálja a PTE-t, kutatási intenzitását a „magas" kategóriába sorolja, míg a képzési spektrumát a lehető legátfogóbbnak értékeli.

A teljes rangsor ide kattintva érhető el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről