Hazai gyermekorvosok hangsúlyozzák a telemedicina fontosságát

gyermekorvos
2021. június 24-26. között Pécsett értékelik a gyermekegészségügy helyzetét
Vágólapra másolva!
Kezdetét vette június 24-én, csütörtökön a Magyar Gyermekorvosok Társasága idei Nagygyűlése Pécsett. A szervezet pénteki tájékoztatása alapján a konferencia idén több mint 400 résztvevővel, hibrid formában zajlik, amire határon innen és túl érkeztek gyermekgyógyászok, akik több mint 120 témában tartanak előadást.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt a Magyar Gyermekorvosok Társasága a szerkesztőségünkhöz pénteken eljuttatott közleményben hangsúlyozta, nehéz, kihívásokkal teli időszakon vannak túl, a koronavírus-járvány jelentős terheket rótt az ellátórendszerre, de a gyermekgyógyászok nagyszerűen helytálltak.

mondta a pécsi, ünnepélyes megnyitón dr. Gárdos László, a szervezet elnöke. – A pandémia új helyzet elé állította a gyermekorvosokat, ami nemcsak a betegellátást, hanem a munkaszervezést is érintette, megerősítve egyúttal egy korábban már bevált, de most az új helyzet miatt a figyelem középpontjába került kommunikációs forma, a telemedicina fontosságát.

2021. június 24-26. között Pécsett értékelik a gyermekegészségügy helyzetét Forrás: Sharecare

Úgy vélte, „a távkonzultáció a jövőben is velünk marad, és nagymértékben csökkentheti az orvosi várókban feleslegesen eltöltött időt, az elpazarolt szülői szabadnapokat és az indokolatlan iskolai hiányzásokat. További értékes hozadéka, hogy a komolyabb problémákkal érkező gyermekekre több értékes idő jut".

A magyar gyermekorvosok és a területen dolgozók a Magyar Gyermekorvosok Társasága legnagyobb, éves szakmai rendezvényén 2021. június 24-26. között Pécsett értékelik a gyermekegészségügy helyzetét. Összegzik, hogy a koronavírus-járvány miképpen érintette a gyermekellátást, a gyermeksürgősségi ellátást, hogyan történt a poszt-COVID több szervi gyulladásos betegek kezelése, van-e szerepe a fertőzés megelőzésében a D-vitaminnak, miképpen fogadták és alkalmazták az orvosok és a szülők a távkonzultációt, emellett szó lesz a gyermekpszichiátriai ellátás kihívásairól, a prevencióban fontos egészségértésről, a gyermekgyógyászatból a felnőtt betegellátásba kerülés időszakának fontos kérdéseiről,

a gyermekdiabetológia modern technológiáiról, valamint a határon túli magyar gyermekegészségügy aktualitásairól.

Az utóbbi évek hagyományaihoz híven szakmapolitikai kérdéseket is megvitatnak a hazai és nemzetközi színtéren is elismert professzorok, kiváló tudósok, neves orvosok, kutatók. Az eseményen adják át a Társaság rangos díjait.