Rejtélyes betegségben szenvedő teknősöket találtak Florida partjainál

levesteknős
A kozmopolita közönséges levesteknős alapvetően trópusi faj, amely veszélyeztetettnek számít
Vágólapra másolva!
Megbetegedett tengeri teknősök bukkannak fel egyre nagyobb számban az Egyesült Államok délkeleti részén elterülő Florida partjain.
Vágólapra másolva!

A teknősök - döntően közönséges levesteknősök - az elmúlt hetekben kezdtek megjelenni a Jacksonville déli részétől Brevard megyéig tartó partszakaszon. A hüllőket a Brevard Állatkertben és a Florida-szerte működő teknősrehabilitációs központokban helyezik el - olvasható a Florida Today című lap internetes oldalán.

- mondta Shanon Gann, az állatkert tengeri teknősök gyógyításával foglalkozó központjának munkatársa, hozzátéve, hogy több tucatnyi olyan teknőst kellett kimenteni, amely még az úszáshoz is gyenge volt.

Közönséges levesteknős (illusztráció) Forrás: Wikimedia Commons

Csak kedden kilenc teknőst vettek fel az állatkert teknősközpontjába. Az állatokat kagylók, algák, kosz és tengeri szivacsok borították.

A hüllők folyadékot, antibiotikumot és vitaminokat kapnak, emellett vérvizsgálatokat végeznek rajtuk. A begyűjtött adatokat a floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) állatorvosai elemzik, hogy kapcsolatot találjanak az esetek között.

- mondta Gann.