A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye

víz
Vágólapra másolva!
A Víz Világnapja minden év márciusában kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni? Az idén más aspektusból is felhívja figyelmünket az élet erre a napra...
Vágólapra másolva!

Talán a Víz Világnapjának sosem volt "jobb" időzítése, mint idén. Talán most van az a lélektani határ, hogy rádöbbenjünk végre, ha nem teszünk valamit, ha nem lépünk fel közösen - mi magunk fogjuk elpusztítani a saját bolygónkat - és vele együtt saját magunkat!
A természet folyamatosan küldi a vészjelzéseket:

árvizek, aszályok, extrém időjárási körülmények... mi kell még?

Mi kell még, hogy észre vegyük azt, ami már nyilvánvaló! Össze kell fognunk, hogy közösen menthessük meg a bolygót!

A világban jelenleg is zajló koronavírus járvány is pontosan megmutatja azt, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell! Magunkra, egymásra és erre a kincsre is!

víz Forrás: Shutterstock

Valamint azokra, akik hazánkban az év minden napján, 0-24 órában azért dolgoznak, hogy minden lakásba eljusson a tiszta, kiváló minőségű ivóvíz, valamint, hogy a szennyvízelvezetés és a szennyezett víz tisztítása is megoldott legyen! Legyen ez a mai az Ő napjuk is!

A mai napon gondoljunk tehát ezekre a fontos információkra, álljunk meg egy pillanatra és holnaptól próbáljunk meg tudatosabban élni!

Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

(Forrás: MTI, Országos Sajtószolgálat anyaga.)