Valami elképesztő dolog történt Velencében a járvány miatt

delfin
Vágólapra másolva!
Az új koronavírus járvány miatt gyakorlatilag leállt az élet Olaszországban, ahol a természet kezdi visszahódítani az eddig turisták által uralt területeket. Sokkal tisztábbak lettek a természetes vizek, ami miatt a delfinek és más vadon élő állatok – hosszú évtizedek után – újra megjelentek például Velence csatornáiban.
Vágólapra másolva!

Elmaradtak a turisták és a helyiek is csak ritkán lépnek ki az utcára, Olaszországban gyakorlatilag leállt az élet. Az utcák üresek, az utak kihaltak, a repülőterek csendesek, és a vízi utakon sem járnak már motorcsónakok, hajók vagy gondolák. A hajóforgalom szinte teljesen leállt.

Eltűntek az elfoglalt ingázók, az őrült turisták és a zajos járművek, amely már most észrevehető hatást gyakorolt az ország biológiai sokféleségére.

A világhírű és népszerű csatornák vize például láthatóan és mérhetőn tisztább lett Velencében, ahol a vízminőség elkezdett javulni, mert az üledék leülepedett a meder aljára.

Több évtizede nem láttak hasonló jelenséget Velencében Forrás: Wikimedia Commons

– mondta Francesco Delrio olasz kreatív szakember az IFL Science tudományos online portálnak, aki több fotóval is alátámasztotta állítását a közöségi médiában. – A természet egyszerűen csak „megnyomta az újraindítás" gombot: újra megjelentek a delfinek, a hattyúk, a kacsák és különböző halfajok.

Miután Velence az olasz régió egyik legforgalmasabb turistacélpontja, a delfinek évtizedek óta ritka látványosságnak számítanak a lagúnákban. Több közösségi média bejegyzés szerint nem csak Velencében, hanem az ország egész területén újra megjelentek, ahogy azt a Calgliariban rögzített videófelvétel is tanúsítja.