Eljött az idő, amikor minimalizálni kell minden személyes érintkezést

távolság
Most mindennél fontosabb, hogy minimalizáljuk a személyes érintkezéseket
Vágólapra másolva!
Az új koronavírus járvány idején most érkeztünk el abba a fázisba, amikor amennyire csak lehet, csökkentenünk kell az egymással való érintkezést, annak minden formáját. dr. Jakab Ferenc professzor, a múlt pénteken felállt országos koronavírus-kutatócsoport vezetője szerint a közvetlen kontaktus akadályozása az egyetlen módja, hogy a járvány további terjedését meg tudjuk akadályozni.
Vágólapra másolva!

Csökkentenünk kell az érintkezések számát

Újabb információkkal jelentkezett Jakab Ferenc professzor, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutató Központ Virológiai Kutatócsoport, valamint az Országos Koronavírus-kutatócsoport vezetője, aki szerint a személyes érintkezések minimálisra szorítása az egyetlen valóban hatékony megoldás.

fogalmazta meg a szakember az Univ Televíziónak adott pénteki interjújában, amit a fertőzés kockázatának minimalizálása végett Skype kapcsolaton keresztül készítettek. – Most kulcsfontosságú, hogy kibírjuk ezt a néhány hetet, hiszen a közvetlen kontaktus akadályozása az egyetlen mód, hogy a járvány terjedését meg tudjuk akadályozni, le tudjuk lassítani.

Hozzátette: most a lehető legkevesebbre kell csökkentenünk az érintkezéseink számát és rendkívül sok múlik az egyének hozzáállásán.

Pécsett is dolgoznak egy hatékony antivirális szer kifejlesztésén

Ahogy a professzor fogalmazott, a megbetegedés alapvetően rossz közérzettel, köhögéssel, bizonyos esetekben hőemelkedéssel indul, amikor egy kicsit gyengének érezzük magunkat, izomfájdalmakat tapasztalunk és számos esetben a tünetek itt meg is állnak. Amikor azonban a betegség a következő szakaszba lép és kialakul egyfajta légzési nehézség vagy légszomj, akkor „semmiképp ne menjünk közösségbe, inkább hívjuk az orvost".

Most mindennél fontosabb, hogy minimalizáljuk a személyes érintkezéseket Forrás: Flickr

– mutatott rá a szakember. – Egyelőre azonban nem tudjuk, hogy ez merre fog mozdulni, de egyelőre ez a szabály és eljárásrend, ami mindig a helyzethez alkalmazkodik.

Pécsett a Szentágothai János Kutató Központ Virológiai Kutatócsoport készíti elő a mintákat a vizsgálatokra, ami mellett párhuzamosan folytatják a kutatásokat is és egy hatékony antivirális szer kifejlesztésén dolgoznak.