Brutálisan megtizedelt egy családot a koronavírus

koronavírus
A koronavírus illusztrációja. Burkán jól láthatóak a fehérjetüskék
Vágólapra másolva!
Szerdán meghalt egy nagy New Jersey-i család matriárkája anélkül, hogy tudta volna, korábban már két fia is a járvány áldozatául esett.
Vágólapra másolva!

Grace Fusco családfőnek 11 gyereke és 27 unokája volt. Az olasz-amerikai család rendkívül összetartó volt, és rendszeresek voltak a nagy családi összejövetelek a New Jersey-i otthonukban.

Sajnos ez az erős kötődés és gyakori találkozás megbosszulta magát a COVID-19 járvány kitörése után. Az ilyen nagy csoportok ideális táptalajt nyújtanak a koronavírus szaporodásának, elég, ha egyvalaki megfertőződik a családból. És ez sajnos pár hete be is következett.

Először Grace Fusco gyerekei közül kerültek többen kórházba, majd maga Fusco is. Sajnos a betegség a család több tagjánál is végzetes lefolyású volt. Múlt pénteken Fusco legidősebb lánya, az 55 éves Rita, majd most szerdán a legidősebb fia Carmine és maga a matriárka, a 73 éves Grace is áldozatul esett a vírusnak.

A koronavírus illusztrációja. Burkán jól láthatóak a fehérjetüskék Forrás: Science Photo Library/KTSDESIGN/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Ktsdesign/Science Photo Library

Ráadásul a történetnek még nem látszik a vége. Ugyanis Grace további négy gyereke szorul jelenleg is kórházi kezelésre, és közülük három súlyos állapotban van, mesterséges lélegeztetésre szorulnak. A család többi tagja közül még 20 távolabbi rokon van házi karanténban.

Noha New Jersey-ben már több mint 400 fertőzöttet tartanak nyilván, és csak szerdán öten haltak meg a fertőzés következtében, az egészen ritka és felkavaró esetnek számít, hogy egyetlen családból ilyen sok áldozatot szedjen a vírus.