Véletlenül felgyújtotta a saját ólját egy falánk sertés Angliában

sertés
Sertésekben növesztenének emberi szerveket, első lépésként hasnyálmirigyet
Vágólapra másolva!
Furcsa baleset történt egy észak-angliai gazdaságban, ahol hirtelen tűz keletkezett. Mint hamarosan kiderült, az incidensért az egyik falánk sertést kellett felelőssé tenni. A disznó különös „ételválasztása" még a kutatókat is meglepte.
Vágólapra másolva!

Felgyulladt három kifutó az angliai Leeds közelében egy farmon, mintegy hetvenöt négyzetméternyi területen, miután az egyik sertés lenyelte az egyik társa lépésszámlálóját. Angliában a szabadtartásos állatok gyakran viselnek ilyen aktivitásmérőt a lábukon, amelyet azért szerelnek rájuk a gazdák, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak az állatoknak.

Az állatok különös táplálkozási szokásai néha még a kutatókat is meglepi Forrás: AFP

A LiveScience tudományos online portál szerint a „vétkes sertés"

valamilyen módon leszedte a lépésszámlálót az egyik társáról, ami bár később távozott az ürülékével együtt, az akkumulátorában található réz valahogyan mégis reakcióba lépett a trágyával és a száraz szénával, ami a tüzet okozta.

A lángok megfékezésére négy tűzoltó brigád érkezett, akik több vízsugárral igyekezték menteni a sertéseket. Russell Jenkins, az észak-yorkshire-i tűzoltó és mentő szolgálat személyzetvezetője közösségi oldalán tette közzé a fotókat a bizarr eseményről.

A tűzoltók órákon át küzdöttek, hogy megfékezzék a tüzet Forrás: Russell Jenkinson/North Yorkshire Fire and Rescue

A disznó mindenevő, ám táplálkozási gyakorlatai körül még mindig sok a rejtély. A kutatók egyelőre csak találgatnak, hogy az angliai sertés vajon miért vehette le a társa lábáról és ehette meg az eszközt. Az eset kapcsán arra is figyelmeztettek, hogy bár

a lángokat okozó lépésszámláló esete egyedi, de nem ritka.

Csak éppen más eszközökkel ismerjük. Többször hallhattunk már például arról, hogy az okostelefonok lítium-ion akkumulátorai felgyulladtak és sérüléseket okoztak a felhasználóiknak.

A sertéseknek most azonban szerencséjük volt, mert a tűzoltók gyors közbenjárásának köszönhetően egyetlen ember vagy állat sem sérült meg a tűzben.