Szadista módon kínozza a denevért a sas - videó

White-bellied sea eagle (Haliaeetus leucogaster) in flight, Arugam bay lagoon, Sri Lanka Natural Reserve ADULT Flap wings Fly (to) Profile shot OVERVIEW Sri Lanka Haliaeetus CROW Corvus Biodiversity CITES Appendix 2 Least Concern (IUCN) LC March (month) W
White-bellied sea eagle (Haliaeetus leucogaster) in flight, Arugam bay lagoon, Sri Lanka. Biosphoto / Patrice Correia
Vágólapra másolva!
A Maláj-félszigeten a repülő rókák természetes ellenségei közé tartoznak a fehérhasú rétisasok. A ragadozók egy most készült videó tanúsága alapján egyedi, ám egészen kegyetlennek tűnő módszerrel ejtik el a szárnyas emlősöket.
Vágólapra másolva!

A sas erős karmaival megragadja a denevért, majd a parttól 100 méterre beejti a vízbe. Az emlős nagy nehezen, holtfáradtan kievickél a partra, ám a tortúra nem ér véget; az addig békésen szemlélődő sas visszatér, felkapja a szerencsétlen repülő rókát, majd ismét belepottyantja a vízbe. A denevér aztán ismét a partra küzdi magát.

Hogy mi történt azután, nem tudni, a felvételt készítő kutatóknak ugyanis el kellett hagyniuk a megfigyelő állomást. A helyiek beszámolója szerint ugyanakkor az ilyen szadista viselkedés elég gyakori a sasoknál. Kegyetlen metódus, de teljesen logikus: a denevér nagy és erős zsákmány, könnyedén vissza tudna támadni, ezért is fárasztja ki a sas, mielőtt végez vele.