Átadásra kerültek „A Környezet Védelméért” díjak és oklevelek

díjátadás
Szombaton este – több mint 300 fő részvételével lezajlott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó, amelynek fővédnöki tisztét dr. Áder János köztársasági elnök vállalta el.
Vágólapra másolva!
Környezetvédelemért dolgozó szakembereket díjazott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, az évente több kategóriában odaítélt "A Környezet Védelméért" Díjat 2000-ben alapította a szövetség - közölte a szakmai érdekképviselet hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A levegő-tisztaság védelmet is díjazta a zsüri

A találkozó első eseménye az volt, hogy dr. Ágoston Csaba a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöke és Hankó Gergely ügyvezető ünnepélyesen aláírta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége megújított Környezeti Felelősségvállalási Nyilatkozatát.

A Találkozó első eseményeként a KSZGYSZ elnöke, dr. Ágoston Csaba és Hankó Gergely ügyvezető ünnepélyesen aláírta a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége megújított Környezeti Felelősségvállalási Nyilatkozatát. Forrás: https://kszgysz.hu/tevekenysegeink/dijak/atadasra-kerultek-a-kornyezet-vedelmeert-dijak-es-oklevelek

A 2019. évi "A Környezet Védelméért" életmű díjban részesült Bibók Zsuzsanna, az Agrárminisztérium szakértője több évtizedes szakmai munkájának elismeréséért, melyet levegőtisztaság-védelem és az integrált szennyezésmegelőzés terén fejtett ki.

Különösen fontos, hogy a vállakozások is csökkentsék az ökológiai lábnyomukat

A Környezet Védelméért vállalkozás kategóriában díjat nyert a Duna-Dráva Cement Kft., amely folyamatosan keresi annak lehetőségét, hogyan csökkentse technológiai innovációk bevezetésével a környezeti lábnyomát, illetve növelje társadalmi felelősségvállalását és hozzájáruljon a fenntartható, klímasemleges, körforgásos gazdaság tényleges megvalósításához.

Szombaton este – több mint 300 fő részvételével lezajlott a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó, amelynek fővédnöki tisztét dr. Áder János köztársasági elnök vállalta el. Forrás: https://kszgysz.hu/tevekenysegeink/dijak/atadasra-kerultek-a-kornyezet-vedelmeert-dijak-es-oklevelek

Diákok a környeztvédelemért

A Környezet Védelméért diák kategóriába elismerésben részersült Sztancs Gréta, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán 2019 januárjában szerzett okleveles környezetmérnöki diplomát, kiváló minősítéssel.

Egyre több a pozitív trend a környezetvédelemben Forrás: AFP/Getty/David McNew

Diplomamunkájában aktuális környezetvédelmi kihívásokkal,

a technológiai hulladék értéknövelésével és a mikroalga- biomassza megújuló energiahordozóvá alakításával foglalkozik,

melynek célja a szennyvízkezelésből visszamaradó biomasszahulladék értéknövelése, tüzeléstechnikai tulajdonságainak növelése és így szilárd megújuló energiaforrás létrehozása.

Elismerésben részesült a "Hulladékkommandó" is

A Környezet Védelméért civil kategória győztese Tápai Mónika, a százhalombattai "Hulladékkommandó" Társadalmi Járőrszolgálat elnöke, aki több országos és helyi környezetvédelmi kezdeményezés "motorja", országos és helyi programok aktív résztvevője.

Az általa kidolgozott, hulladékelhagyást megelőző közösségi modell több más - e problémával küzdő - önkormányzat számára jelent megoldást.

(Forrás: MTI)