Ötcsillagos hotelben gondoskodnak a bozóttűzből kimentett koalákról

koala Ausztrália
Nehéz időket élnek a koalák Ausztráliában - illusztráció
Vágólapra másolva!
Az ausztrál bozóttüzekből kimentett koalákról Canberrában, egy „ötcsillagos hotelben" gondoskodnak. Az Ausztrál Nemzeti Egyetem épületében 20 koalát látnak el jelenleg.
Vágólapra másolva!

Az erszényesek különösen jó gondoskodásban részesülnek: hatalmas mennyiségben fogyaszthatják kedvenc eledelüket, az eukaliptuszt, vizet és meleg takarókat kapnak.

A kórház lakói között van Ash, egy 2-3 éves nőstény, amelynek szőre leégett, jobb szemét elveszítette. Lakótársa Ian: nevét egy oltásban részt vevő helikopter bevetés közben meghalt pilótájáról kapta.

Illusztráció Forrás: Pixabay / Készítette: StockSnap

Nyolc koala a Tidbinbilla természetvédelemi területről származik, Canberra közeléből, tizenkettő pedig a 100 kilométerre lévő Two Thumbs Wildlife Sanctuary (Két Ujj Vadvédelmi terület) vidékéről, mely koalák által lakott terület volt.

James Fitzgerald, a vadvédelmi terület tulajdonosa elmondta, hogy

egyszer már vittek vissza a rezervátumba korábban kimentett koalákat, amikor úgy tűnt, elmúlt a veszély.

A lángok azonban visszatértek és ezernyi állatot öltek meg. Köztük volt a Greta Thunbergről Gretának elnevezett állat is.

- fogalmazott Karen Marsh ökológus.

A bozóttüzek Ausztrália keleti és déli részén szeptember óta több mint 120 ezer négyzetkilométernyi területet pusztítottak el.

- mondta Sussan Ley környezetvédelmi miniszter.

Egyelőre nem tudni, meddig kell a húsz koalának a canberrai koalahotelben maradnia.