Üveggé vált az agya a szerencsétlenül járt férfinak

Vágólapra másolva!
I.sz. 79-ben kitört a Vezúv, és ez olyan hőt generált, ami szó szerint üveggé változtatta a természeti csapásban meghalt 25 éves férfi agyát – írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A kutatócsoport az áldozat koponyájában talált rá az üvegszerű, fekete, csillogó anyagra. Emellett a mellkasban megszilárdult, szivacsos szerkezetű masszát is felfedeztek, ami arra enged következtetni, hogy az iszonyatos hő miatt a zsírszövetek, lágyszövetek meggyulladtak, a lehűlést követően pedig üvegszerűvé váltak, ez lett a sorsa az agynak is.

A férfi maradványait az 1960-as években tárták fel Herculaneumban, ám alaposabban csak most vizsgálták meg a szakemberek.

– nyilatkozta a Fox News oldalnak Per Paolo Petrone, a kutatás vezetője. Az elhunyt testtartása alapján valószínűleg aludt, amikor a természeti katasztrófa megölte.

Forrás: Pier Paolo Petrone

A vizsgálatok során több minden kiderült az áldozatról, például gondnokként dolgozott egy szentélyben, amit a korábbi császár tiszteletére emeltek. A vulkánkitörés nagy valószínűséggel azonnal végzett a férfival.