Gyógyulóban vannak a krefeldi állatkerti tűzvészt túlélt csimpánzok

csimpánz
Nem tudni, hogyan szökhettek ki az elszabadult csimpánzok (a kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
A gyógyulás jeleit mutatja az a két csimpánz, amely túlélte a krefeldi állatkertben szilveszter éjszaka keletkezett pusztító tűzvészt - közölte szerdán az intézmény.
Vágólapra másolva!

Harminc állat pusztult el a szilveszteri tűzben

Harminc állat pusztult el, miután január elsején nem sokkal éjfél után tüzet fogott a majomház. A vizsgálatok szerint valószínűsíthető, hogy a lángok akkor lobbantak fel, amikor egy - a belsejében gyertyával lebegő - kínai lámpás a majomházon landolt.

A szilveszter éjszakáján leégett majomház üszkös maradványai a németországi Krefeld állatkertjében 2020. január 1-jén. A lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A Limbo és Bally nevet viselő csimpánzok kisebb sérülésekkel úszták meg a balesetet, külső sérüléseik begyógyultak.

Limbo, a hím egyre dominánsabb viselkedést mutat, ami arra utal, hogy az állat pszichológiai szempontból is egyre stabilabb.

Virágok és mécsesek a németországi Krefeld állatkertjének bejáratánál 2020. január 1-jén, miután szilveszter éjszakáján leégett az állatkert majomháza Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Borzolja a szőrét, dörömböl a fémajtón és rázza a fákat - fejtette ki Petra Schwinn szóvivő. "Ilyet nem csinált eddig" - tette hozzá. Bally számára normális Limbo domináns viselkedése.

Új kifutót építenek a csimpánzoknak

Az állatkert szerint a csimpánzok új kifutót kaptak a gorillák területén belül. Ez egy zárt terület, nincsenek kapcsolatban a gorillacsaláddal.

A felgyógyult állatokat később elszállítják az állatkertből Forrás: Origo

Hosszútávon azonban Limbo és Bally nem marad Krefeldben,

át fogják őket szállítani egy másik állatkertbe, ahol más csimpánzokkal élhetnek együtt.

(Forrás: MTI/dpa)