Egészen a Holdig szeretnének tekerni

bicikli, kerékpár
Vágólapra másolva!
Biciklivel szeretnének eljutni a Holdra, azaz megtenni 384 400 kilométert a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói, ám a közösségformáló kihíváshoz bárki csatlakozhat. A bringázós projekt jelenleg 163 735 kilométernél tart, vagyis közelítenek a kitűzött távolság feléhez – tájékoztatta a PTE az Origót kedden.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Tudományegyetem június 26-án elindított MoonBike 2020 mozgásra, egészséges életmódra buzdító - virtuális közösséget formáló- nyári kampánya, kihívása nagy sikert arat. Hallgatók, munkatársak, egyetemi és vállalati partnerek, öregdiákok, a diaszpórában élő honfitársak, nagykövetségek mind közreműködtek abban, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt az Amerikai Egyesült Államoktól Indián át Ausztráliáig terjedjen a kihívás híre.

Jelenleg 163.735 km-nél tart a projekt, vagyis közelítenek a kitűzött távolság feléhez Forrás: pixabay.com

– írta a hozzánk eljuttatott közleményében a Pécsi Tudományegyetem. – A tekerés szerelmeseinek nincs más dolguk, mint tekerni és bármilyen kerékpáros applikációt letöltve a telefonjukra a megtett távot screenshot kép formájában üzenetben vagy bejegyzésként elküldeni a MoonBike 2020 közösségi oldalára.

Támogatását és elismerését fejezte ki a kihívással kapcsolatban David Lappartient, a svájci székhelyű Union Cycliste Internationale elnöke: a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (ICU) egy, a nemzeti kerékpáros szervezeteket tömörítő nonprofit grémium, amely 120 éve működik.

Aa közösségformáló kihíváshoz bárki csatlakozhat Forrás: pxhere.com

Levelében felhívták a figyelmet arra is, hogy a koronavírus-járvány miatt világszerte megnőtt a kerékpáros közlekedés jelentősége.

A szervezet a WHO közleményét idézi, amely szerint a biciklizés egyszerre teszi lehetővé a jelenleg fontos távolságtartást és a testmozgást.

A PTE együttműködő partnere a Magyar Kerékpáros Klub, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Szabadidő Sport Szövetség is, illetve az egyik legrangosabb kerékpárverseny, a Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda. Alumni hallgatóként a kihívást népszerűsíti a programot Bicsák Bence, aki jelenleg hazánk legeredményesebb triatlon versenyzője, de a magánszemélyeken kívül több mint 60 intézmény, egyesület, cégcsoport is.