Medvenappal és aranyos kölykökkel nyit újra a Pécsi Állatkert

Pécsi Állatkert
A látogatók a már jól ismert lakók mellett több új jövevénnyel is találkozhatnak
Vágólapra másolva!
Mintegy másfél hónapos kényszerű zárva tartás és nehéz időszak után szombaton újra kinyitja kapuit a Pécsi Állatkert a látogatók előtt. A nyitással egy napon életbe lépő járványügyi rendelkezések május 9-étől visszavonásig érvényesek. Bemutatkoznak a közelmúltban született kis állatok, vasárnap pedig a medvéké lesz a főszerep.
Vágólapra másolva!

Be kell tartani a járványügyi rendelkezéseket

Fokozott járványügyi szabályok betartása mellett tart nyitva szombattól a Pécsi Állatkert – tájékoztatott az intézmény a közösségi oldalán. Hétköznap 9 és 17 óra, szabad- és munkaszüneti napokon 9 és 19 óra között várják majd a látogatókat, akik a főbejáraton léphetnek be, és várakozáskor, de

az intézmény teljes területén kötelező lesz betartani a másfél méteres védőtávolságot.

Kijelölik a kötelező haladási irányt is: a parkolókból kizárólag a főútra merőleges rámpán keresztül lehetséges a belépés, a parkolóból felvezető oldalsó feljárót a távozók számára tartja fenn az állatkert; a két területet szalagkordon választja el.

A több mint 250 állatfaj több mint ezer egyedét bemutató Pécsi Állatkert a megyeszékhely leglátogatottabb intézménye Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az új intézkedések szerint egy időben legfeljebb 400 fő tartózkodhat az állatkertben, akiknek kötelező a szájmaszk és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

Arra is kérik őket, hogy éljenek az érintés nélküli fizetés lehetőségével.

Egyelőre az akvárium-terrárium felső szintje, valamint a csimpánzház és oroszlánház zárva tart, és mindenhol meghatározzák, mennyien tartózkodhatnak az adott épületben: a krokodilházban és az állatsimogatóban például egyszerre csak hatan tartózkodhatnak majd.

Új lakók, cuki kölykök is fogadják a látogatókat

Az állatkert tájékoztatása szerint szépen cseperednek a közelmúltban született kis állataik: Negró, a kis lámacsődőr, Mangó, a kis szurikáta és Matyi, a szavannacerkóf. A néhány hónapja érkezett fiatal füles medúzák is szépen megnőttek, átmérőjük többszöröse érkezéskori nagyságuknak. Nemrég pedig az idei első kis Bennett-kenguru is kidugta a fejét anyja erszényéből.

A látogatók a már jól ismert lakók mellett több új jövevénnyel is találkozhatnak Forrás: PécsZoo

Az újranyitás második napján az állatkert csatlakozik a Nemzetközi Virtuális Medve Naphoz; vasárnap tehát a medvéké lesz a főszerep.

Arra kérik az otthon maradt gyerekeket, anyukákat, nagymamákat és minden állatbarátot, hogy készítsék el kedvenc „MACI-s" sütijüket vagy a kedvenc maci formájú ételüket a tányérukra, majd készítsenek és posztoljanak fotót az alkotásról.

Ahogy ígérik, a nap folyamán a Pécsi Állatkert barna medvéje, Nikoláj is akcióba lép majd az intézmény közösségi oldalán.