Látványos videó a SpaceX Crew Dragon küldetéséről

SpaceX
A NASA által közreadott képen Douglas Hurley és Robert Behnken amerikai űrhajósokkal a fedélzetén felbocsátják a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon személyszállító űrhajóját és a Falcon 9-es hordozórakétát a Cape Canaveral-i Kennedy Űrközpont kilövőállásáról 2020. május 30-án, A két asztronauta a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra utazik. Csaknem tíz év múltán most először szállít amerikai űrhajó amerikai asztronautákat a világűrbe, és ehhez a NASA először veszi igénybe egy magánvállalat űrjárművét.
Vágólapra másolva!
A NASA a floridai Kennedy Űrközpontból tegnap magyar idő szerint 21 óra 22 perckor felbocsátották a SpaceX Demo-2 űrhajót két asztronautával a fedélzeten. Az űrhajó előreláthatólag magyar idő szerint 16:30 óra tájban csatlakozik a Nemzetközi űrállomáshoz. A küldetésről látványos videót tett közzé a SapceX vállalat honlapja.
Vágólapra másolva!

A SpaceX Demo-2 küldetés első fele a végéhez közeledik. A Crew Dragon kapszula magyar idő szerint nagyjából délután fél ötkor csatlakozik majd a Nemzetközi Űrállomáshoz. A küldetésről látványos animációt tett közzé a SpaceX vállalat.