Visszahódították a delfinek a Boszporusz tengerszorost

delfin Holy Month Of Ramadan In Turkey NurPhoto Covid Covid19 Covid-19 MEDICINE AND HEALTH Social Issue Emergency Coronavirus Epidemy 2020 Covid DISEASE Infection Covid2020 Covid-19 Worldwide Emergency Health Issue Crisis
Delfinek a Boszporuszon
Vágólapra másolva!
Visszahódították a delfinek a Boszporusz tengerszorost: a hajóforgalom csökkenésével a tengeri emlősök egyre gyakrabban láthatók és egyre közelebb úsznak a partokhoz.
Vágólapra másolva!

"A hajózási és utasforgalom visszaesésének nagy hatása van a Boszporuszon" - fogalmazott Erol Orkcu, az amatőr és sporthalászok szövetségének elnöke.

A koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a hajóközlekedés, emellett halászati tilalom van életben az Európát és Ázsiát összekötő, egyébként sűrű forgalmú tengerszorosban.

Delfinek a Boszporuszon Forrás: NurPhoto via AFP/Cem Tekkesinoglu/NurPhoto/Cem Tekkesinoglu

A járvány előtt a horgászat mindennapos szokás volt az isztambuliak körében. A Galata-hídon és a Boszporusz partjain több ezer hobbihorgász gyülekezett naponta.

A delfinek visszatérése a szakértők szerint az egészséges ökoszisztéma jele. Törökországban 1983 óta tilos a tengeri emlősök vadászata, a delfineket törvény védi.