Elpusztult nyolcvanhat delfin Namíbia partjainál

sötét delfin
A sötét delfinek (Lagenorhynchus obscurus) Dél-Amerika, Ausztrália déli része és Új-Zéland valamint Afrika délnyugati része partjainak mentén őshonosak.
Vágólapra másolva!
Nyolcvanhat sötét delfin, köztük két néhány napos borjú pusztult el Namíbia délnyugati partjainál.
Vágólapra másolva!

Rákhalászok bukkantak rá az elpusztult delfinekre

Az állatok bomló tetemeire Luderitz várostól 40 kilométerre, a Hottentot-öböl egyik elszigetelt strandján bukkantak pénteken rákhalászok - közölte hétfőn a dél-afrikai ország halászati és tengeri erőforrások minisztériuma, bejelentve, hogy

azonnal vizsgálatot indított az állatok rejtélyes pusztulása okának kiderítésére.

Kolette Grobler tengerbiológus szerint a delfinek már legalább egy hete kimúlhattak. Nehéz lesz megállapítani pusztulásik pontos okát, mivel a maradványok nagyon szétbomlottak - mondta.

A sötét delfinek (Lagenorhynchus obscurus) Dél-Amerika, Ausztrália déli része és Új-Zéland valamint Afrika délnyugati része partjainak mentén őshonosak. Forrás:https://www.iucnredlist.org/species/11146/160698904

A sötét delfinek Dél-Amerika, Ausztrália déli része és Új-Zéland valamint Afrika délnyugati része partjainak mentén őshonosak.
A többi delfinhez képest a sötét delfin kis és közepes méretű. Csapatban halakra, szardíniákra, makrélákra vadászik. Védett állat, vadászata szigorúan tilos.

(Forrás: MTI)