Összeesküvés: A NASA elhallgattatta az ufóról jelentő asztronautát - videó

Nemzetözi Űrállomás ISS TOPSHOTS Horizontal INTERNATIONAL SPACE STATION NASA EARTH SPACE VIEW
This NASA handout photo obtained October 2, 2019 shows a photo by astronaut Nick Hague as as he prepares to conclude his stay aboard the orbiting laboratory this week, saying October 1, 2019, "Today is my last Monday living on this orbiting laboratory and I’m soaking up my final views, the @Space_Station is truly an engineering marvel, #MondayMotivation." - Hague will return to Earth after a six-month stay aboard the International Space Station. He and Expedition 60 and Soyuz commander Alexey Ovchinin of the Russian space agency Roscosmos are completing a 203-day mission, spanning 3,248 orbits of Earth, and a journey of 80.8 million miles. Hague is completing his second flight in space totaling 203 days, while Ovchinin will have logged 375 days in space on his third flight at the time of landing. (Photo by Nick HAGUE / NASA / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /NASA/NICK HAGUE" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Ufóhívő körökben nagy vihart kavart, hogy a NASA belefojtotta a szót a Nemzetközi Űrállomás egyik asztronautájába, amikor állítólag idegen űrhajókról próbált volna beszámolni.
Vágólapra másolva!

Elég sok ember hisz abban, hogy a földönkívüliek rendszeresen meglátogatják a Földet, csak ezt a kormányok igyekeznek eltitkolni. Állítólag a Nemzetközi Űrállomásnál is gyakori vendégek az „ufók". Ezt a hitet, illetve a vele kapcsolódó összeesküvés-elméleteket még inkább táplálják azok a hírek, amelyek szerint a hivatalos szervek megpróbálják eltussolni az ilyen eseményeket.

Pár napja például nagy vihart kavart egy NASA-felvétel, amelyben – legalábbis az ufológusok szerint – a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik orosz asztronautáját elhallgattatják, amikor egy földönkívüli repülő tárgyról próbál beszámolni.

Kilátás a Nemzetközi Űrállomás ablakából Forrás: AFP/Nick Hague

A NASA kiadott egy november 20-án készült élő felvételt. A klipben az egyik orosz kozmonauta (azt nehéz eldönteni, hogy Oleg Szkripocska vagy Alexander Szkvorcov) folytat a jelek szerint hétköznapi beszélgetést a földi irányítással. Egyszer csak furcsa fények tűnnek fel a felvételen.

Az asztronauta ekkor még annyit mond: „ez egy (űr)hajó". A földi irányító hangja azonban félbeszakítja az űrhajós mondandóját: „Mindent vettünk, veletek vagyunk, köszönjük!"

Egy ismert ufókutató, Scott Waring úgy véli, hogy a NASA földi irányítása azért szakította félbe az asztronautát, nehogy túl sokat áruljon el. Mert Waring szerint az űrhajós idegen űrhajót pillantott meg. Szerinte ezt észlelte a földi irányítás is az élő közvetítés képén, és gyorsan reagáltak, bár a leglényegesebb dolog: „ez egy hajó" már elhangzott.

Waring szerint ez 100 százalékos bizonyíték arra, hogy az ISS körül „rajzanak az idegen űrhajók".

A NASA nem reagált a hírre, de a szkeptikusok szerint az „idegen űrhajó" nem más, mint az űrállomásról levált jégdarab.