Összeesküvés: A NASA elhallgattatta az ufóról jelentő asztronautát - videó

2019.12.02. 16:54

Ufóhívő körökben nagy vihart kavart, hogy a NASA belefojtotta a szót a Nemzetközi Űrállomás egyik asztronautájába, amikor állítólag idegen űrhajókról próbált volna beszámolni.

Elég sok ember hisz abban, hogy a földönkívüliek rendszeresen meglátogatják a Földet, csak ezt a kormányok igyekeznek eltitkolni. Állítólag a Nemzetközi Űrállomásnál is gyakori vendégek az „ufók". Ezt a hitet, illetve a vele kapcsolódó összeesküvés-elméleteket még inkább táplálják azok a hírek, amelyek szerint a hivatalos szervek megpróbálják eltussolni az ilyen eseményeket.

Pár napja például nagy vihart kavart egy NASA-felvétel, amelyben – legalábbis az ufológusok szerint – a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik orosz asztronautáját elhallgattatják, amikor egy földönkívüli repülő tárgyról próbál beszámolni.

Kilátás a Nemzetközi Űrállomás ablakábólForrás: AFP/Nick Hague

A NASA kiadott egy november 20-án készült élő felvételt. A klipben az egyik orosz kozmonauta (azt nehéz eldönteni, hogy Oleg Szkripocska vagy Alexander Szkvorcov) folytat a jelek szerint hétköznapi beszélgetést a földi irányítással. Egyszer csak furcsa fények tűnnek fel a felvételen.

Az asztronauta ekkor még annyit mond: „ez egy (űr)hajó". A földi irányító hangja azonban félbeszakítja az űrhajós mondandóját: „Mindent vettünk, veletek vagyunk, köszönjük!"

Egy ismert ufókutató, Scott Waring úgy véli, hogy a NASA földi irányítása azért szakította félbe az asztronautát, nehogy túl sokat áruljon el. Mert Waring szerint az űrhajós idegen űrhajót pillantott meg. Szerinte ezt észlelte a földi irányítás is az élő közvetítés képén, és gyorsan reagáltak, bár a leglényegesebb dolog: „ez egy hajó" már elhangzott.

Waring szerint ez 100 százalékos bizonyíték arra, hogy az ISS körül „rajzanak az idegen űrhajók".

A NASA nem reagált a hírre, de a szkeptikusok szerint az „idegen űrhajó" nem más, mint az űrállomásról levált jégdarab.