Őrült bejelentés a Marsról, a szakma fogja a fejét

Vágólapra másolva!
Egy neves entomológus, az Ohiói Egyetem professzora, William Romoser szerint a Mars hemzseg a rovarok és hüllők fosszíliáitól. Állításain az egész internet megdöbbent, a szakma szerint pedig Romoser elképzelhetetlenül nagy károkat okozott az idegen élet megtalálásán dolgozó tudományos közösségnek.
Vágólapra másolva!

– adta ki közleményét Romoser, állításait ugyanakkor eléggé gyenge lábakon álló „bizonyítékokkal" igyekszik alátámasztani.

Az eredetileg rovatokkal foglalkozó szakember ugyanis több marsjáró fotóját tanulmányozta, és állítása szerint azokon élő, valamint fosszilizálódott soksejtű élőlényeket vett észre. A képeken véleménye alapján egyértelműen kivehetők az állatok testrészei. Tekintsük meg az általa hivatkozott egyik felvételt, ami állítólag egy földihez hasonló ízeltlábút ábrázol!

Forrás: (NASA/JPL; William Romoser/Ohio University)

Ha Önt sem győzte meg a kép, ne csüggedjen, nincs egyedül. A NASA is kiadott időközben egy nyilatkozatot, ami alaposan helyretette Romoser „felfedezését".

Az űrügynökség szerint nincs annyi oxigén a vörös bolygón, ami bonyolultabb életformák kifejlődését és megtelepedését lehetővé tenné.

Valószínűleg időközben a kutató is rádöbbent, mekkora szamárságokat mondott, mert a publikáció megjelenését követően nem válaszol az újságírók kérdéseire.

Beszédes továbbá az is, hogy Romoser sajtóközleménye időközben eltűnt az Ohiói Egyetem honlapjáról.