Rejtélyes öltönyösök töröltethették az ufóészlelés bizonyítékait

Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg tisztjei szerint rejtélyes öltönyös emberek töröltették annak az ufóészlelésnek az adatait, amit még 2004-ben a Nimitz repülőgép-hordozó és az arról felszálló gépek rögzítettek.
Vágólapra másolva!

2004 novemberében a Nimitz éppen 160 kilométerre volt a dél-kaliforniai partoktól, amikor furcsa radarjelzéseket fogott. A szokatlan szignálok egy ismeretlen eredetű objektumtól származtak. Ezt követően több repülőgép is felszállt, hogy a repülő tárgy nyomába eredjen, az alábbi felvételt az objektumot üldöző pilóták készítették. A videó sokáig titkosítva volt és csak egy véletlennek köszönhető, hogy kiszivárgott.

Amerikai haditengerészet: valódi ufófelvétel szivárgott ki

Valódi és hiteles az az azonosítatlan repülő tárgyról készült felvétel, ami még 2017 decemberében szivárgott ki az internetre - erősítette meg az Egyesült Államok haditengerészete. A felvételen szereplő objektumot a mai napig nem sikerült beazonosítaniuk a szakértőknek. A szóban forgó videón a légierő gépei egy különös repülő tárgyat vesznek üldözőbe.

A Popular Mechanics most öt amerikai tisztet is megszólaltatott, akik akkor a közelben teljesítettek szolgálatot.

A USS Princeton-on tartózkodó Gary Voorhis szerint az objektum leginkább egy Tic Tac cukorkára hasonlított és teljesen kiszámíthatatlanul mozgott az égbolton.

A tisztek minden rádiójelet gondosan rögzítettek. Alig húsz perccel az adatok felvétele után azonban egy helikopter landolt a hajón, amiből két ismeretlen öltönyös szállt ki.

A tisztek azt az utasítást kapták, hogy az összes bizonyítékot szó nélkül át kell adniuk a rejtélyes férfiaknak, továbbá minden birtokukban lévő másolatot törölniük kell.

Ugyanerről mesélt Patrick Hughes repülőgép-technikus, aki szerint még az üres merevlemezeket is át kellett adni az ismeretleneknek.

Némileg árnyalja a sztorit, hogy az egyik repülőgép-pilóta, David Fravor egészen máshogy emlékszik a történtekre. Szerinte a felvételek csakugyan megsemmisültek,

de erről nem öltönyös férfiak, hanem hanyag munkatársak tehettek.

(Popular Mechanics, Live Science)