Újabb halálos áldozatot szedett az elátkozott turistaparadicsom

nagy fehér cápa
A nagy fehér cápa az egyik legjobban ismert, ám ennek ellenére az egyik legritkább tengeri nagyyragadozó
Vágólapra másolva!
Újra a „cápabiztosnak" nyilvánított vízen veszett nyoma egy úszónak. Szintén Madagaszkár közelében tűnt el, ugyanott, ahol pár napja előkerült egy cápa gyomrából egy kar.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról már az Origo is beszámolt, cápatámadás áldozatává válhatott egy 44 éves skót turista a Madagaszkártól keletre fekvő Réunion partjainál.

A férfi leharapott kezét egy tigriscápa gyomrában találták meg, amit néhány nappal a férfi vasárnapi eltűnése után ejtettek el. A férfi felesége az áldozat jegygyűrűje alapján azonosította a maradványt, Richard Turnert.

A nagy fehér cápa az egyik legjobban ismert tengeri nagyyragadozó Forrás: Elter Tamás

Az eset után különösen aggasztó, hogy egy helyi lakos, Oliver Angeloz ugyanott úszott és ugyanott fulladt vízbe, ahol pár nappal korábban Turner. Ez arra utal, hogy a helyi hatóságok által „teljesen biztonságosnak" minősített lagúna, egyáltalán nem biztonságos az úszók számára.

A jelek szerint már nemcsak a turistát felfaló tigriscápa hatol be a vizekre, hanem a másik rém, a nagy fehér cápa is.

Az újabb halálesettel egy időben ugyanis egy borzalmasan megcsonkított delfin teteme is partra sodródott. A harapásnyomokból arra következtettek a szakértők, hogy a nagy fehér lehetett a támadó.