70 órás szexmaratont tart a pénisszel rendelkező nőstény

Vágólapra másolva!
Létezik egy végtelenül bizarr nemi életet élő apró rovar Brazíliában: hím és nőstény egyedeinek nemi szervei fel vannak cserélve, és a párosodás időtartama elérheti a 70 órát is.
Vágólapra másolva!

A Neotrogla nemzetségbe tartozó fajokat 2014-ben írták le először japán kutatók. Ugyan a nemi szerepek felcserélése elég gyakori a természetben, a nemi szervek megcserélődése sokkal szokatlanabb. Ha ez nem lenne elég, az „együttlétek" időtartama is figyelemre méltó: egyetlen aktus 40-70 órát vehet igénybe. Párosodás alkalmával a nőstény komplex, péniszszerű szervét a hím hüvelyszerű testnyílásába juttatja.

Forrás: Origo

A behatolást követően a nőstény pénisze felfújódik és a rajta található tüskeszerű képződményekkel magához láncolja a hím egyedet. Ez az összeköttetés annyira erős, hogy ha valaki szét próbálná választani a „párokat", a hím potroha leszakadhat, a nemi szervek viszont összeláncolt állapotban maradnának.

A nőstény hosszú péniszszerű szervével veszi fel a hímivarsejteket.

A nőstény "pénisze" Forrás: CURRENT BIOLOGY, YOSHIZAWA ET AL.

A párosodás nem csak az utódnemzést szolgálja: az ondóban nagy mennyiségű tápanyag van jelen, amit az állat hasznosíthat. A szakértők összesen négy fajt írtak le ezzel a tulajdonsággal, aminek kialakulását valószínűleg az állatok élőhelyéül szolgáló tápanyagszegény barlangi környezet idézte elő.