Képtelen megromlani a 10 éve vitrinbe rakott sajtburger

Vágólapra másolva!
A McDonald's étteremlánca 2009-ben vonult ki Izlandról. A cég egy lelkes rajongója úgy döntött, az utolsó ott vásárolt sajtburgert és sült krumplit megőrzi az utókornak és berakja egy vitrinbe. A gyorsételek 10 éve pihennek az üvegfal mögött és köszönik szépen, jól vannak.
Vágólapra másolva!

A nem mindennapi relikviákat most egy hotelben tárolják Izland délnyugati részén, az élelmiszerek állapotváltozását videós közvetítésen is nyomon lehet követni.

Az utolsó mekis menüt egy Hjörtur Smárason nevű férfi vásárolta meg még 2009. október 31-én, de ahelyett, hogy elfogyasztotta volna az ételeket, inkább műanyagzacskóba rakta, és abban őrizte őket három éven keresztül.

– nyilatkozta a férfi.

A három év alatt a hamburgeren és a sült krumplin látszólag nem fogott az idő, a kísérlet befejeztével Smárason az Izlandi Nemzeti Múzeumnak ajándékozta az ételeket. Az intézet viszont nem akarta valamiért kiállítani a „halhatatlan" ennivalókat, így kerültek végül mostani helyükre.

A Mcdonald's szerint a termékeiknek azért nincs látszólag semmi bajuk, mert időközben teljesen kiszáradtak, ezért sem indultak rothadásnak.

– írta a vállalat a kiadott közleményben.

Aki kíváncsi a mekis sajtburger és krumpli „öregedésére", itt nyomon követheti az eseményeket.