Síró majmok, vérző kutyák: brutális állatkísérletek Németországban

2019.10.16. 11:12

Egészen brutális, gyomorforgató állatkísérletek zajlanak azon a felvételen, amik egy német kutatólaborból szivárogtak ki. A videó megtekintését érzékenyebb lelkű olvasóinknak nem ajánljuk!

A felvételeket az alsó-szászországi Mienenbuttelben található Farmakológiai és Toxikológiai labor munkatársai közé beépült állatvédők készítették és szivárogtatták ki. A képsorok döbbenetes állapotokról árulkodnak: a majmok láthatóan szenvednek az embertelen bánásmódtól, a kutyák véres padlón fekve haldokolnak. A két állatfajon kívül macskákon és nyulakon végeznek még toxikológiai teszteket. Az embertelen vizsgálatok fő célja, hogy különböző vegyi anyagokat juttassanak az állatok testébe, így kísérletezve ki azt a dózist, ami gyógyszerek és egyéb készítmények formájában már biztonságos mennyiségben kerülhet az emberi szervezetbe.

Az állatjogi aktivisták beszámolói szerint a rémült, stresszes állatokat apró ketrecekben tartják, a tesztek során szurkálják őket, csövet nyomnak le a torkukon, székekbe szíjazzák őket. A legrosszabb bánásmódban a makákók részesülnek, ezek a kis testméretű főemlősök sajnos gyakori alanyai az állatkísérleteknek. A macskák sem járnak sokkal jobban, átalagosan napi 13 alkalommal szúrják őket.

A felvételeken jól látszik az is, hogy a dolgozók nagyon durván bánnak az állatokkal, ráadásul az aktivisták szerint nem is rendelkeznek megfelelő képesítéssel a feladatra.

Az állapotokat feltáró két szervezet, a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz most a labor bezárását és az EU-s, valamint német állatvédelmi szabályozások szigorítását követelik.