Több mint a fele elpusztult a szentélyből mentett nagymacskáknak

Tigris Templom
A beltenyészet miatt alig működött a tigrisek immunrendszere
Vágólapra másolva!
Vírusfertőzésben pusztult el a hírhedt thaiföldi Tigris Templomból kimentett nagymacskák több mint fele a helyi média szerint.
Vágólapra másolva!

A hatóságok az állatvédők nyomására 2016-ban kobozták el a majdnem 150 tigrist a Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található, Tigris Templom nevű buddhista szentélyből.

– írták a helyi lapok.

A szentély népszerű turistacélpont volt, tízezrével keresték fel a látogatók, hogy szelfizzenek a tigrisekkel, pórázon sétáltassák őket és üvegből etessék a kölyköket. Az állatvédők már 2001 óta tiltakoztak, mert a szerzetesek embertelen körülmények között, illegálisan tartották a tigriseket.

A beltenyészet miatt alig működött a tigrisek immunrendszere Forrás: wallhere.com

– mondtaPrakit Vongszrivattanakul, a nemzeti parkokért, a vad- és növényvédelemért felelős minisztérium képviselője. – "Amikor átvettük a tigriseket, megállapítottuk, hogy a beltenyészet miatt alig működik az immunrendszerük. Ahogy a betegség tünetei jelentkeztek, igyekeztük meggyógyítani őket.

Azt nem közölte, hogy hány tigris pusztult el.

Egy másik thai csatorna, a PBS szerint a 147 megmentett állatból 86 esett a fertőzés áldozatául.

A szentély évtizedeken át rezervátumként hirdette magát, a hatóságok azonban illegális vadállat-kereskedelem és állatkínzás miatt indítottak nyomozást.

A tigrisek elkobzása és a templom átkutatása után negyven tigriskölyöktetemet találtak,

a maradványokat egy eddig azonosítatlan folyadékban tartósították és üvegekben tárolták, melyre nem volt engedélyük. A szerzetesek ellen vádat emeltek.

(MTI)