Mentálhigiénés napot rendez szombaton a Semmelweis Egyetem

Vágólapra másolva!
Interaktív mentálhigiénés napot rendez szeptember 14-én a Semmelweis Egyetem, ahol az előadások mellett számos személyiségfejlesztő, illetve hozzátartozói csoporthoz csatlakozhatnak a részvevők - mondta az egyetem pszichiátriai és pszichoterápiás klinikájának szakorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Hermán Levente hozzátette: az ingyenes rendezvény helyszíne az orvostudományi egyetem Tűzoltó utcai épülete lesz.

Elmondta: szombaton reggel 10-től este 9-ig két előadóteremben folyamatosan a mentálhigiénia témakörében tartanak előadásokat szakemberek, emellett a résztvevők számos önismeretet fejlesztő és lelki egészséget támogató technikát is kipróbálhatnak. A demenciával küzdők hozzátartozóinak külön csoportot hoznak létre, illetve készülnek egy standdal, ahol egész nap válaszolnak a betegséggel kapcsolatos kérdésekre - ismertette.

A pszichiáter szakorvos hangsúlyozta: a lelki egészség nagyon fontos része az életének, a gyorsán változó világban pedig olyan új faktorok jelennek meg, amelyekre nincsenek felkészülve az emberek. Ennek jegyében többek között arról lesz szó az előadások során, hogy a digitalizáció hogyan változtatja meg a családi közösség mindennapjait - mondta Hermán Levente.