Több mint ezer emberi fogat találtak egy építkezésen Új-Zélandon

Új-Zéland, fogakat találtak egy építkezésen, Invercargill
Vágólapra másolva!
Több mint ezer emberi fogat találtak egy bontási területen Új-Zéland legdélebbi városában, Invercargill-ben. A helyszínen egy új hotelt fognak építeni. Az építkezés több órára leállt, amíg egy régész próbálta megállapítani, hogy a fogak honnan származhatnak. 
Vágólapra másolva!

Dr. Matthew Schmidt vezető régész a "leleteket" egy fogorvossal hozta kapcsolatba, aki az 1950-es és '60-as években praktizálhatott az ingatlanon - írja a stuff.co.nz.

- mondta a régész.

A fogakat az egyik markológép vezetője vette észre még május 27-én. A fogak az egykori fogorvosi épület mögött voltak elásva.

A vizsgálat után az építkezést azonnal folytathatták, mitán nem 20. század előtti leletekről van szó. Az egyik vezető hivatalnok szerint hátborzongató látvány volt,

- ahogy fogalmazott.

Dr. Matthew Schmidt elmondta, hogy bár ekkora leletre még nem bukkant, gyakran találnak leleteket egykori vállalkozások közvetlen közelében.

A régész felidézte, hogy amikor egyszer terepen dolgozott, két kutat is találtak, amely tele volt cipővel, illetve különböző gyógyszerészeti cikkekkel. Nyilvánvalóan cipész és gyógyszerész dolgozhatott a közelben.