A testmozgás hathatósan javíthatja a teherbeesés esélyét

terhesség
Vágólapra másolva!
A Queenslandi Egyetem új tanulmánya szerint a testmozgás jelentősen javíthatja a teherbeesés esélyét. Dr. Gabriela Mena az UQ Emberi Mozgalom és Táplálkozástudományi Iskola kutatója az elmúlt két évtizedben mélyrehatóan elemezte a reproduktív egészség és a testmozgás kapcsolatát, ami után most publikált tanulmányában erre a meglepő eredményre jutott.
Vágólapra másolva!

Kiegészítő terápiaként jól működhet

A Queenslandi Egyetem kutatói a normál termékenységi kezeléseket hasonlították össze a fizikai aktivitás hatásaival és különös eredményre jutottak. A testmozgás legalább annyira hatékony kiegészítő módszernek bizonyult, mint a legspeciálisabb eljárások.

Futás és várandósság? A kettő jól működhet együtt Forrás: AFP/Andy Lyons

– mondta Dr. Gabriela Mena, a kutatás vezetője. – Nagyobb teherbeesési arányokat és élve születési adatokat találtunk azoknál a nőknél, akik valamilyen rendszeres testmozgást végeznek, mint azoknál, akik egyáltalán nem mozognak rendszeresen.

Javíthatja a reproduktív egészségügyi eredményeket

A kutatók azt is hangsúlyozták, hogy egyelőre semmiféle speciális testmozgást nem tudtak beazonosítani, amiből arra következtetnek, hogy mindenféle fizikai aktivitás ugyanolyan hatásos lehet.

– tette hozzá a dr. Mena. – Úgy tűnik, hogy a testmozgás minden formája javítja valamilyen formában a reproduktív egészségügyi eredményeket.

terhesség Forrás: pexels.com

Hangsúlyozta azt is, hogy további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy konrétabb tanácsokkal tudjanak szolgálni. Olyan tanulmányokat szeretnének a jövőben elvégezni, amelyek kifejezetten a fizikai aktivitásra koncentrálnak a terméketlenséggel küzdő nőknél.

– mutatott rá a kutató.
A Queenslandi Egyetem eredményeit a Human Reproduction Update tudományos lapban publikálta.

(MedicalExpress)