Borzasztó dolgot felejtettek műtét után a páciensben

Vágólapra másolva!
144 centis drótot felejtettek egy nevadai férfiben az orvosok, az igencsak hosszú eszköz több mint egy évtizeden át rejtőzött a testben. A szerencsétlenül járt beteg most perre készül.
Vágólapra másolva!

A 70 éves German „OT” Ortiz 2005-ben esett át az angiográfiás eljáráson. Ennek lényege, hogy a vérerekről röntgenfelvételt készítenek, ám ez csak úgy lehetséges, ha előtte megfestik azokat. Ehhez egy katéter szükséges, amelyet az ereken át a szívig juttatnak, majd ezen keresztül fecskendezik be a speciális festéket, ami a felvételen megjelenik. Az elkészült képen aztán jól kivehetők azok az erek, amik túlságosan szűkek, vagy el vannak záródva.

Ortiz egészen 2015-ig nem is tudott a benne felejtett katéterről, ekkor egy újabb röntgenvizsgálat tárta fel a szörnyű igazságot. A drót a combjától egészen az aortáig húzódott, mondta a férfi ügyvédje a Las Vegas Review-Journal magazinnak.

Forrás: reviewjournal.com

A férfi azóta átesett egy újabb műtéten, amely során a katéter nagy részét eltávolították, ám egy 50 centiméter hosszú drótdarab továbbra is a combjában van.

(Las Vegas Review-Journal)