Több mint három kiló műanyagot operáltak ki egy szarvas gyomrából

szarvas, műanyag, zacskó, Japán, Nara Park
Vágólapra másolva!
Több mint három kiló műanyagot, főként zacskót operáltak ki egy szarvas gyomrából Japánban – jelentette a Nara Szarvas Védelmi Egyesület.
Vágólapra másolva!

A Japán Nara Parkban, a Todaiji-tempolom közelében találtak egy rossz bőrben lévő szarvast. Másnap a mindössze 30 kilogrammos állat elpusztult – nyilatkozta az egyesület állatorvosa.

Miután az állatorvosok felboncolták, kiderült, hogy a szarvas gyomrát szinte teljesen kitöltötte a műanyag, leginkább zacskók voltak benne. Miután lemérték, kiderült, hogy

3,2 kilogramm hulladékot nyelt le az állat.

A boncolási jegyzőkönyv szerint a szarvas gyomrában lévő felhalmozódott műanyag megakadályozta, hogy az élelem felszívódjon, ez vezetett végül az állat halálához.

Ezután nyolc elhullott szarvast boncoltak fel, melyek közül hat állat gyomrában találtak műanyagot, a legnagyobb súlya 4,3 kilogramm volt.

A szarvas, mint sok más állat is, megeszi a műanyagot, mert nem tud különbséget tenni a szintetikus és az ehető élelem között. Ezért is figyelmeztetik a parkba látogatókat, hogy

ne szemeteljenek a parkban, azt minden esetben vigyék el magukkal.

Azért, hogy megakadályozzák a szarvasok elpusztulását, az egyesület speciális, környezetbarát, természetes anyagból készült zacskókat, zsákokat árul.

Nemcsak az erdőkben élő állatok vannak veszélyben a műanyagszemét miatt, hanem az óceánokban élő állatok is. Az Origo is írt arról (itt és itt), hogy

idén több bálna gyomrából operáltak ki tetemes mennyiségű, főként műanyagból készült szemetet.