A Bridgestone csatlakozik a Nemzetközi Űrkutatási Programhoz

holdjáró
Ember vezette, túlnyomásos járművek szükségesek a holdfelszínen való haladáshoz
Vágólapra másolva!
A Bridgestone Corporation bejelentette, hogy a Japán Aerospace Exploration Agency-vel (JAXA) és a Toyota Motor Corporationnel (Toyota) együttműködve részt kíván venni egy nemzetközi űrkutatási programban. A JAXA és a Toyota által az elmúlt hónapban tett bejelentés szerint a program kitűzött céljai között szerepel az emberi tevékenység szerepének bővítése, és szellemi tulajdonjoggal védett fejlesztések megvalósítása az űrkutatás terén. A Bridgestone részvétele ebben a programban kiterjed a túlnyomásos járműveken használt gumiabroncsok teljesítményigényeinek vizsgálatára, és az ilyen járművek jobb tereptartásának biztosítására a Hold felszínén.
Vágólapra másolva!

A Bridgestone a másik két szervezettel együttműködve arra vállalkozott, hogy a JAXA-val a 2000-es években megkezdett közös fejlesztési programok folytatásaként az űr-expedíciók új korszakában segítséget nyújtson a holdjárművek és a holdfelszín közötti abroncsnyom tulajdonságainak vizsgálatában, és támogassa a Toyota holdjármű-programjának megvalósítását.

A Bridgestone szakértelme és korábban megszerzett tapasztalatai a gumiabroncsok lenyomatának fejlesztésében szerepet kapnak majd a holdjármű mozgatásához kapcsolódó kihívások vizsgálatában és egy Elasztikus Abroncs kialakításában, amely képes megtartani a holdjármű súlyát, kezelni a gyorsítás és a fékezés terheléseit, biztosítani a lengéscsillapítást, javítani a jármű manőverező-képességét, és lehetővé tenni, hogy a jármű bejárja azt a több mint 10 000 km-es útvonalat, amely a küldetés megvalósításához szükséges.

Ember vezette, túlnyomásos járművek szükségesek a holdfelszínen való haladáshoz Forrás: A Toyota Motor Corporation jóvoltából

A Bridgestone büszke a különleges manőverezési kihívások megoldásában szerzett tapasztalataira, és szilárdan elkötelezte magát a most induló nemzetközi űrkutatási program aktív támogatása mellett egy olyan abroncslenyomat kifejlesztésével, amely képesnek mutatkozik majd a Hold felszínén érvényesülő rendkívüli kihívások kezelésére.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a JAXA-val és a Toyotával közösen vállalkozunk az űrkutatás kihívásainak kezelésére" – mondta Nizar Trigui, a Bridgestone Americas műszaki főigazgatója a mai napon, a 35-ik Űrkutatási Szimpózium keretében megtartott JAXA szekcióülésen.

A holdjáró abroncsának érintkezési felülete Forrás: Bridgestone

Alapítónk, Shojiro Ishibashi hitt abban, hogy hozzá kell járulnunk az emberi társadalom fejlődéséhez, a Bridgestone pedig az Úttörő Kreativitás (Shinshu-Dokuso) programja keretében – a vállalat alapfilozófiájának követésével – a jövőbe tekintő innovatív megoldások kialakításával teljesíti be ezt a hitvallást. Ez a program az így megformált hitvallást tükrözi, és bizonyítja, hogy a Bridgestone elkötelezetten törekszik arra, hogy szerepet kapjon az emberi élet, a játék és az utazás feltételeinek javításában."